Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü Programı" dün uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda Keşan’da bulunan bütün ilkokullar ile anaokulu ve uygulamalı sınıflarda okuyan öğrencilere haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri “okul sütü” dağıtılacak.

2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başladığı ilk gün uygulanmaya başlanan proje nedeniyle dün saat 10.00’da Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu'nda bir program düzenlendi. Programa,  Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Levent Arslaner katıldı.

Okulun 1. sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Dınkırcı, ayrıca öğrencilere hem süt dağıttı, hem de okuma seviyelerini anlayabilmek için bazılarına kitap okuttu.

DINKIRCI: YILLIK ORTALAMA SÜT TÜKETİMİMİZ 24 LİTRE, BU RAKAM ÇOK AZ

Sınıfları ziyaretin ardından basına kısa bir açıklama yapan Dınkırcı, bir Türk vatandaşının yıllık ortalama 24 Litre süt tükettiğini, bu oranın Yunanistan’da 65 Litre, Avrupa Birliği ortalamasının 80-90 Litre, Finlandiya’da ise kişi başı 136 Litre olduğuna dikkat çekerek süt tüketimi alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren edindirilmesi gerektiğini vurguladı. Süt tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda başlamasının sağlıklı nesiller ve ülkemiz hayvancılığı açısından önemli olduğunu da belirten Dınkırcı, ayrıca öğrencilere bol bol kitap okumalarını da tavsiye etti.

HAFTANIN 3 GÜNÜ DAĞITILACAK

Keşan’da dün başlayan ikinci yarıyıl ile 13 bin 500 öğrencinin ders başı yaparak eğitim öğretime başladığını da söyleyen Dınkırcı, okul sütü projesinin haftanın Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri ilkokul, anaokulu ve uygulamalı sınıflarda tespit edilen toplam 4 bin 170 öğrenciye dağıtılacağını bildirdi.

ANASINIFINI DA ZİYARET ETTİ

Son olarak anasınıfını da ziyaret ederek minikler ile sohbet eden Kaymakam Bekir Dınkırcı, insan beyninin %70’inin 0-6 yaş arası geliştiğini hatırlattı ve toplumların gelişimi açısından okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, ikinci yarıyılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

YÜKSEL: 826 VELİ, SÜT DAĞITILMASINI İSTEMEDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, uygulamanın tüm ikinci yarıyıl süresince devam edeceğini belirterek, Bu konuda daha önceden öğrenci velileriyle görüşmeler yapmıştık. 4 bin 170 öğrenci velisi çocuklarına süt verilmesini isterken, 826 velimiz de çocuklarına süt verilmemesini istedi.” dedi.