Çamlıkent mevkiine yapılması planlanan Üçüncü 112 Acil Hizmet Merkezi’nin inşasını Keşanlı işadamı Tolga Mercan üstlendi. Bu konuda düzenlenen protokol, dün Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın makamında imzalanarak süreç başlatılmış oldu. İmzaların ardından konuşan Mercan, üzerlerine düşen görevi gerekli prosedürlerin tamamlanıp yerin teslim edilmesinin ardından en geç 1 ay içinde yerine getireceklerinin sözünü verdi.

Üçüncü 112 Acil Merkezi’nin yapımı için hazırlanan protokolün imza altına alınması için dün saat 11.00 sıralarında Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen basın toplantısına, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ile Keşanlı işadamı Tolga Mercan katıldı.

ÖZCAN: MECLİS KARARI İLE YERİN TAHSİSİNİ YAPTIK

Burada ilk olarak konuşan Özcan, “Merkezde yerleşim alanı, Keşan-Çanakkale-İzmir yolu, Keşan İstanbul,Yunanistan-İpsala yolu yaz aylarında çok ciddi bir yoğunluğa sahip. Maalesef bu yoğunluk içerisinde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bu bağlamda kazalara daha etkin ve kısa sürede yetişmek maksadıyla 112 Acil Servis Hizmetlerini karayolu kenarında bölgede bir istasyonla güçlendirip kazalara daha hızlı müdahale etme düşüncesiyle Çamlıkent’te bir istasyon kurmayı hedeflemişler. Bu istasyon yeri için Keşan Belediyesi olarak Çamlıkent’teki eski Verem Savaş Dispanseri’nin olduğu yerin meclis kararıyla tahsisini yaptık ve bu alanı İl Sağlık Müdürlüğü’müze verdik.

BU ÜNİTEDEN HERKES YARARLANACAK

Şehrimizden çok değerli işadamlı kardeşimiz Tolga Mercan bey de bu ünitenin yapımını üstlendi. Bakanlıktan da projenin onayı geldi. Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Tolga Mercan bu protokolü imzalayacağız. Daha sonra da önce İl Sağlık Müdürü ve Vali beyin oluruna sunulacak.Bu onaylar kısa sürede biter ve en kısa sürede bu alan hizmete girer. Yaz sezonu yoğunluğuna hizmet verecek şekilde tesisler yetişmiş olur. Bu konuda ben, değerli hemşehrim çok değerli işadamımız Tolga Mercan beye teşekkür ederim. Bu üniteden sadece bölge insanı faydalanmayacak bölgeden geçen insanlar faydalanacak.

BU BİR İHTİYAÇTI

Bana göre çok anlamlı bir hizmet olacak. Bir hekim ve cerrah olarak ben bunun kıymetini çok iyi biliyorum. İnsan hayatını bu tür acil durumlarda kurtarmak için bazen saniyeler çok kıymetli oluyor. Hiç bilmeyeceğiniz görmeyeceğiniz görme şansı olmadığınız insanların hayatının kurtarılmasında katkısı olacaktır. İlçe Sağlık Müdürlüğümüze de böyle bir şeyi düşündükleri ve hayata geçirmek için uğraş verdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu bir ihtiyaçtı.“ dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar da yaptığı konuşmada, arsayı Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve bu inşaatın yapımını üstlenen Mercan Grubu adına Tolga Mercan’a teşekkür etti.

Daha sonra Başkan Mehmet Özcan ve Tolga Mercan, protokolü imzaladı.

İmzaların atılmasının ardından söz alan işadamı Tolga Mercan, başta Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar’a teşekkür ederek “Kendileri bizlere halkın bu ihtiyacı olan açığı söylediler. Bizim de görevimiz insanlara yardımcı olmak. Bu tarz hizmetlerin gelmesine aracı olmak, halka hizmet etmeye çalışıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ederim. Gerekli prosedürlerin yerine getirilip yerin bize teslim edilmesinin ardından biz üzerimize düşen işi en geç 1 ay içinde teslim etmeye çalışacağız ” diye konuştu.

İmzalanan protokol, diğer işlemlerin yürütülmesi için İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar’a teslim edildi.