HABER MERKEZİ

4 Mart Pazartesi günü saat 15.30’da gerçekleştirilen ziyarette Finansbank yetkililerini, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Meclis Kâtip Üyesi Hüseyin Cinoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı, Uğurcan Urgan ve Genel Sekreter Erdem Başak karşıladı.

QNB Finansbank Keşan Şube Müdürü Sercan Mert ziyarette yaptığı konuşmada, oda üyelerine sağlanacak COSME Kredisi ile ilgili bilgi verdi.

 “KOBİ’LERİMİZİN FİNANSMANA ERİŞİMİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Mert konuşmasında şunları kaydetti; “QNB Finansbank KOBİ Bankacılığı olarak işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Geçen yıla oranla içinde bulunduğumuz dönemde işletme kredisi talebinin arttığını gözlemliyoruz. Bu doğrultuda mikro ve küçük işletmelerin desteklenmesi için banka olarak güçlü kasımız olan yurt dışı iş birliklerimiz sayesinde sektöre verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. COSME projesi sayesinde de yıllardır Avrupa Yatırım Fonu ile sürdürdüğümüz iş birliğimizi pekiştiriyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz COSME kredisiyle, öz sermaye ve borç finansmanı ile KOBİ'lerimizin finansmana erişimlerinin geliştirilmesi, AB ve küresel düzeyde pazarlara erişimin geliştirilmesi, birlik işletmelerinin ve özellikle KOBİ'lerin rekabet edebilirliği ve sürdürülebilirliğinin iyileştirilmesi, girişimcilik ve girişimcilik kültürünün teşvik edilmesini amaçlıyoruz.”

Kredi tutarının maksimum 50 Bin TL olacağına dikkat çeken Sercan Mert konuşmasına şöyle devam etti; “COSME programında 3 aya kadar ödemesiz dönem seçeneği var. Vade seçeneği ise 12 ile 60 ay arasında değişecek. Kedi tutarının maksimum 50 Bin TL olacağı kredi %1,89’dan başlayan faiz oranları ve %1 dosya masrafı ile hizmete sunulacak.”

3 YILDA 30 BİN MÜŞTERİYE 750 MİLYON TL KULLANDIRILMASI HEDEFİ

COSME programında 3 yıl içerisinde 30 bin müşteriye 750 milyon TL kredi kullandırılmasının hedeflendiğini de belirten Mert, COSME kredisi, cirosu 2 milyon TL’den, çalışan sayısı 10’dan az olan ve faaliyet süresi 6 ay ila 5 yıl arasında değişen firmalara hizmet olarak sunulacağını söyledi.