MEHMET AYTAÇ

Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Ramazan ayının gelmesiyle ilgili bir açıklama yaparak; “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi dolayısıyla son iki yıldır kılamadığımız teravih namazlarını inşallah bu yıl camilerimizde cemaatlerimizle birlikte kılacağız” dedi.

Pandeminin gerilemeye başlamasıyla camilerde saflar arasındaki mesafenin kaldırıldığını kaydeden Mehmet Yiğit, Keşan genelindeki tüm camilerde gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

“KÖY CAMİLERİNE YENİ ATAMALAR YAPILDI”

Diyanet İşleri Başkanlı tarafından münhal olan köy camilerine Ramazan öncesi yeni atamaların yapıldığını ve hocaların görevlerine başladığını ifade Yiğit; “Halen münhal olan camilerimizde emekli olan hocalarımız bu görevi ifa edecek. Ramazan ayı öncesi hocalarımızla yaptığımız toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelen talimatı paylaştık. Başkanlığımız bu yıl "Ramazan ve Doğruluk" temasını işleyecek. Yüce dinimiz İslam, istikamet üzere olalım ve dosdoğru bir ömür geçirelim diye bizlere gönderilmiştir. Cenab-ı Hak, kullarına özde, sözde ve davranışlarda dosdoğru olmalarını emretmiştir” dedi.

Yiğit, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Doğruluk; kişinin özüyle sözünün, niyetle amellerinin ahenk içinde olması, imanın hayata yansıması, İslam’ın özü, müminin şiarıdır. Peygamber efendimiz (SAV): "Doğruluk, kalbin tereddütsüz biçimde huzura ermesidir, yalancılık ise şüpheden ibarettir" buyurmaktadır. Doğruluk, bireysel ve toplumsal hayatta güveni tesis eder, ailede sevgi ve saygıyı kalıcı kılar. Sosyal hayatta birlik ve beraberliği güçlendirir. Ticareti, mal ve mülkü bereketli kılar. Doğruluğun zıddı olan yalan ise, insanları birbirine düşüren kötü bir haslettir. Yalan, bin bir emekle kurulan ve toplumumuzun teminatı olan ailelerin dağılmasına zemin hazırlar. İnsanları birbirine düşürür.Fitne ateşinin yakılmasına sebebiyet verir.Ticaretin bereketini götürür.

Oruç, sadece bedenimizi aç ve susuz bıraktığımız bir ibadet değildir. Orucu makbul kılan, tüm organlarımıza oruç tuturmamızdır. Bunu mümkün kılacak olan ise işimizde ve sözümüzde, doğruluğu esas kılmaktır. Yalan söylemek, yapılan ibadetin şuuruna tam olarak varılamadığını gösterir. Ramazan ayı, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran önemli bir aydır.

“BU YILKİ FİTRE 40 TL”

Ramazan’ın, paylaşma ayı olduğunu söyleyen Yiğit, varlıklı Müslümanların vereceği fitre ve zekâtla muhtaç olan insanları sevindirerek mutlu olacaklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca Keşan'daki tüm camilerde mukabele okuyup, her gün sohbetler yapacaklarını vurgulayan Yiğit, bu yıl fitre miktarının da 40 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Yiğit, şu bilgileri verdi: “2023 Ramazan ayına kadar fitre veya oruç tutamayacak hasta kardeşlerimiz bu miktar üzerinden fidyelerini verebilirler. Her gün saat.12.00 den itibaren Keşan Müftülüğü Facebook sayfamızdan ayrıca mukabele programını sosyal medyadan paylaşacağız. Her gün öğle namazından 45 dakika önce Keşan Merkez İki Minareli Çarşı Camii’nde hafız hocalarımız tarafından mukabele okunacak, yatsı namazından önce de yine merkezi yayından vaaz u nasihat yapılacaktır. Tüm camilerimizde hocalarımız programlar yapıp, cemaatleri ile paylaşacaktır. Ramazan ayının milletimize ve tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum.”