Erikli Sahili, geçen pazar günü tarihi kalabalık günlerinden birini yaşadı.

Bu yıl Ramazan’ın 9 Temmuz 2013 tarihinde (bugün) başlayacak olması nedeniyle, son pazar gününü değerlendirmek isteyen binlerce kişi sahillere akın etti.

Geçen yıllarda yaz mevsiminde nüfusu 50 bini bulan Erikli Sahili, 7 Temmuz 2012 Pazar günü bu sayıyı aştı. Erikli Sahili’ne gelmeye çalışan ve aralarında günübirlikçilerin de bulunduğu tatilciler, sabah saatlerinden itibaren Keşan - Mecidiye  ve Mecidiye - Erikli Sahili Karayolu’nda uzun kuyruklar oluşturdu. Sahile gelen günübirlikçiler ise kalacak yer bulamadıkları için yerlerde ya da otomobillerinde konaklamak zorunda kaldı. Otel, pansiyon ve kiralık evler dolduğu için konaklayacak yer bulamayanların bir kısmının Yayla ve Enez sahillerine gittiği görüldü.

Erikli Sahili’ndeki sokaklarda araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanan tatilciler, zincir market, market, bakkal ve manavlarda da yiyecek ve içecek stoklarını kısa sürede eritti. Pazar günü ve gecesi, Erikli Sahili’nin tek ana caddesi olan Yalı Caddesi’nde kalabalık hiç eksik olmadı. Kumsalı da binlerce kişinin akınına uğrayan Erikli Sahili’nde tatilciler, yüzecek ve güneşlenecek yer bulmakta zorlandı.