“Bizlerin hayatları Allah’a emanet ediliyor”
Rasim Ergene Caddesi üzerinde bulunan apartmanlarda oturan vatandaşlar, belediye tarafından pazarcı esnafına, cadde üzerinde değil, açık bir alanda kalıcı çözümler üretilmesini istediklerini belirtti.
Keşan’da Cumartesi günleri, Rasim Ergene Caddesi üzerinde pazarın kurulduğunu ifade eden vatandaşlar, “Keşan Belediyesi tarafından daha önce yapılan açıklamalarda, cadde üzerinde pazarın kurulmayacağı dile getirilmişti. Ancak, en son alınan kararlara göre; bu cadde üzerine tuhafiyecilerin tezgah açacağı ifade ediliyor. Sebze ve meyveciler ise, mevcut pazaryerinde açılacağı ve buraya yakın olarak da, bu cadde gösteriliyor. Daha yakın caddeler var. Paşayiğit Caddesi ile Halk Ekmek-Yenimescit Mahallesi’ndeki caddeye kurulabilir. Ayrıca, buraya ilave olarak, İnönü Ortaokulu’nun bulunduğu alan pazaryeri olarak kullanılıyordu. Buralar yeniden değerlendirilebilir.” dedi.
YANGIN ÇIKSA, HASTALANAN OLSA NE OLACAK?
Rasim Ergene Caddesi üzerinde pazar kurulmasının ulaşım ve güvenlik gibi risklerin yaşanmasına neden olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları kaydetti:“Apartmanın birinde yangın çıkması durumunda, itfaiye buraya nasıl ulaşacak? Biz yıllardan bu yana bunun sıkıntısını yaşadık. Hastalarımız oldu ve onları aşağı indiremedik, ambulans giremediği için gelemedi. Kısacası, bizlerin hayatları Allah’a emanet ediliyor. Bundan ötürü de, hiç kimseye zarar vermeyecek şekilde açık bir alana kurulmalıdır. Cadde halkı olarak, bizler esnafı da düşünüyoruz ve kimsenin gelirine engel olmak istemiyoruz. Ancak, belediyenin sorunlara geçici değil, kalıcı çözümler üretmesini istiyoruz.”