Keşan eski belediye başkanlarından Rasim Ergene ölümünün 37. yıldönümü, Belediye Meclisİ Üyesi  Harun Yalçın ölümünün 2. yıldönümü oaln dün, Asri Mezarlık’taki kabirleri başında anıldı.

Saat 13.30’da başlayan anma törenine, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, CHP Keşan Belediye Başkan aday adayları Ufuk Kanışkan, Mustafa Bezbaş, Şenol Yalı, Alaaddin Öztürk, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Rasim Ergene ile Harun Yalçın’ın akrabaları ile vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, göreve geldiği günden bu yana Keşan Belediyesi’ne hizmet eden belediye başkanlarını partisine bakmadan anmayı bir adet haline getirdiklerini belirterek “CHP dünyada eşi benzeri bulunmayan, yaşı Cumhuriyet tarihi ile eşdeğer olan bir partidir. Bu partinin kuruluş yıldönümünde yine Keşan Belediyesi’nde Keşan’a çok hizmetleri geçmiş bir parti büyüğümüz merhum Keşan Belediye Başkanımız Rasim Ergene’yi ve Belediye Meclisi üyemiz Harun Yalçın’ı anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Merhum Ergene görevi başında vefat etmiş çok değerli bir belediye başkanımız, çok değerli bir partilimizdir. Bizler de bugüne kadar görev yapan CHP’li belediye başkanlarının yolundan gitmeye gayret ettik. Ben merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun. Geride bıraktığı ailesine de uzun ömürler onurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın.” şeklinde konuştu.

Özcan’dan sonra söz alan Rasim Ergene’nin oğlu İsmail Ergene de “Rahmetli babamın ölüm yıldönümü nedeniyle burada toplanmış bulunmaktayız. Başta  Belediye Başkanımıza, CHP İlçe Başkanı’na yönetim kuruluna, Kadın Kolları’na Gençlik Kolları’na, belediye meclis üyelerimize partililerimize ve bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim.”  dedi.

Ardından Emekli İmam Salim Akın’ın okuduğu dualarla buradaki tören sona erdi.

Daha sonra merhum Keşan Belediye Meclis Üyesi Harun Yalçın’ın mezarı başına geçildi.

Burada da konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “Bundan iki yıl önce değerli meclis üyemiz Harun Yalçın aramızdan ayrıldı. Kendisiyle yaklaşık 2 yıl süreyle çalıştık. Kendisi bizim için önemli bir insandı. Onun vefatı bizleri bir hayli üzdü. Daha önceki dönemde de kaybettiğimiz bir meclis üyemiz vardı. Umarım bundan sonra Allah bizlere bu tür acılar yaşatmaz. Ben sevgili arkadaşımızın ailesine de sabırlar diliyorum.” dedi.

Buradaki törene de Harun Yalçın’ın eşi ve çocukları ile yakınları da katıldı.

Daha sonra emekli imam Salim Akın tarafından okunan dualarla tören sona erdi.