GİZEM GÖRÜR

ÇABA GÖSTERİLMEZSE SORUNLAR ARTARAK DEVAM EDER

Açıklamasına, sahillerde yaşanan sorunların çözülebileceğini ancak yetkili kişilerin bilgisiz, bilgili kişilerin de yetkisiz olduğunu belirterek başlayan Sorut, şunları söyledi: “Mecidiye’nin Belediye olduğu dönemdeki yoğunlukla, şimdiki yoğunluğun çok farklı boyutlarda olduğunu görmekteyiz. Saros’un tanıtımı yapılırken mevcut alt yapı hiç dikkate alınmadı. Örnek vermek gerekirse, Erikli’de belediye tarafından yapılan tuvalet 1970’li yıllarda olmuştur. Mecidiye Belediyesi olduğu dönemde, 1997 yılında bedava tuvalet ve duşlar yaptım. Biz öncelikle insanların mevcut sorunlarını çözme anlamında çaba gösterilmeliyiz. Sorunların çözümü noktasında çaba gösterilmezse sorunlar artarak devam eder. Bugün de sahillerimizde sorunlar had safhaya ulaşmış durumdadır. Erikli halen 47 yıl önce yapılan tek tuvaletle gelen tatilcilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Soruyorum, bu şekilde sorun nasıl çözülecek? Sorun, yetkililerin bilgisiz, bilgililerin de yetkisiz olmasından kaynaklanıyor. Sorunlar istenmesi halinde çözülür. Bunda niyet önemlidir.”

YASALARI BİLMİYORLAR

 “Sahillerdeki sorunlar gündeme gelince sahil belediyesinin kurulması öneriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Rasim Sorut şöyle konuştu: “Sahil belediyesi kurulmalı deniliyor ancak, hangi sorunu çözeceksiniz ki? Bu boşu boşuna konuşmaktan başka bir şey değildir. Yürümekle yollar aşılır ama bu sahil belediyesi söylemi olmaz. Bu söylemi dile getirenler sanırım yasaları bilmiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece Saros Körfezi’nde mi sahil var? Burayla ilgili özel bir yasa çıkartılamaz. Bu benim düşüncem. Çünkü geçmiş yıllarda bu konuda çaba sarf edilmedi. Yıllardan bu yana devam eden soruna 1 günde çözüm üretilmesi mümkün değildir.”

BUNLARIN ÇÖZÜM ÜRETME GİBİ BİR DURUMLARI YOK

Sorut, “Sorunların çözümü anlamında ne yapılmalıdır?” şeklindeki soruya ise, şöyle cevap verdi: “Sorunların çözülmesi için öncelikle yetkililerin çalışması gerekiyor. Bilgisiz, iradesiz ve çalışma yapılmazsa sorunlar elbette ki çözülmez. Yönetici olan kişi sorunu çözmek adına üreten insandır. Ama bunların çözüm üretme gibi bir durumları yok.”

BELEDİYE KEŞAN’DA HANGİ SORUNU ÇÖZDÜ?

 “Sahil belediyesi kurulsun deniyor ancak, Mecidiye Belediyesi kapatılıyor. Belediye kurulması sorunları sizce çözer mi?” şeklindeki soruya cevap veren Rasim Sorut, sözlerini şöyle tamamladı: “Sorunlar belediyeyle de çözülmez. Örnek vermek gerekirse Keşan Belediyesi var ama Keşan’ın sorunları mı çözülüyor? Soruyorum, belediye Keşan’da hangi sorunu çözdü? Keşan’ın hangi sorunu çözüldü de Erikli’nin ya da diğer sahil bölgelerinin sorunları çözülsün. Güçlü bir irade olması durumunda sorunlar çözülür.”