Mecidiye Belediyesi eski Başkanlarından Rasim Sorut, dün yaptığı açıklama ile köyün gündemine bir kez daha oturan olan taş ocakları sorunu ve yanan belediye hizmet binası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sorut, son Mecidiye Belediye Başkanı Recep Çınar’ı bazı konularda açıklama yapmaya davet etti

Mecidiye’de yaşanan taş ocakları sorununa Keşan yerel basının gerektiği kadarıyla alakasını gösterdiğine inandığını ve bunun için tek tek tüm gazete çalışanlarına ve yönetimlerine teşekkür ettiğini ifade eden Sorut, ilk olarak şunları söyledi:  “Toplumda son zamanlarda ciddi bir çevre duyarlılığı başladı. Mecidiye’de son yapılan toplantıya katılanların az olması gerçekten üzücü. Mecidiyeli olarak daha fazla katılım bekliyorduk. Organize bir iş olmamasına rağmen Mecidiyeliler toplantıya gitmemişler. Bu durum Mecidiyelilerin taş ocakları konusunda duyarsız olduğundan kaynaklanmıyor. Toplantının yapılış yeri ve organize eden insanlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Organize eden kişilerde sorun var. Köylerde toplantılar muhtarlığın bulunduğu kahvehanede yapılır. Toplum bir yere çağırılmaz da toplumun olduğu yerde toplantılar yapılır. Kendi kişiliklerinden kaynaklanan bir sorun var. Mecidiye temsilcisi Recep Çınar, belediyeyi koruyamadın, Mecidiyelilerin haklarını nasıl koruyacaksın?”

MECİDİYE’DE MÜCADELECİ İNSANLAR YAŞAR

 Son belediye başkanı olan Recep Çınar’ın belediyenin yakılması konusunda hiçbir beyanat vermediğini ifade eden Rasim Sorut, “Mecidiyeli olarak bizim öncelikli gündemimiz askeri yasak bölgelerin kalkması ve belediyeyi yakanların bulunması. Mecidiye belediye binasını bizzat ellerimle çalışarak o hale getirdim. Ciddi şekilde de üzülüyorum. Son belediye başkanı arkadaşımızın o işte hiçbir emeği yoktu. Mecidiyeliler ciddi anlamda mücadele eden insanlardır. NATO’nun kamulaştırılmasıyla ilgili eylemlerimiz oldu. Mecidiye eylem bakımından hareketli bir köydür. Ama doğru önderler olduğunda.” diye konuştu.

BU KİRALAMAYI NEDEN YAPTINIZ?

“Belediye binası neden yakılmış olabilir?” diye soran Sorut, sözlerini şöyle sürdürdü: “6360 sayılı kanun 6 Aralık 2012 tarihinde yayımlandı. Bu kanun belediyelerin kapatılmasıyla ilgili. Bu kanunda belediye başkanlarının yapacağı kiralamalar satın almalar gibi işlemler dönemleriyle sınırlı olmalı diye belirtiliyor. Bizim belediyemiz giderayak, köy girişinde bulunan ve benzinliğin olduğu alanın kiralamasını 5 yıl ileriye dönük yaptı. Sadece bu kiralamayla ilgili Mecidiye 60-100 bin TL arasında bir zarara uğratıldı. Mecidiye’yi savunan bir insan giderayak neden kiraya verir ve parasını kullanır? Belediyeler borçları ve alacaklarıyla ilgili İl Özel İdaresi’ne devredildiler. Zaten borçsuz bir belediye teslim etme gibi bir düşünce olsa, 1,6 milyon TL gibi borç taktın da gittin. Bu kiralamayı neden yaptınız? O arkadaşın göreve başladığı yıllarda zimmet olayından 1 kişi yargılandı. Bu yargılanan insan zincirin son halkasıydı. Ve 70 bin TL gibi bir ceza aldı. Zincirin son halkasındaki biri 70 bin TL zimmeti nasıl yapabilir? Ceza alan arkadaşın herkes suçsuzluğuna inanıyor. Mecidiye eski başkanı önce bu konularda söylemlerde bulunmalı.”