Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, dün düzenlediği basın toplantısı ile son 1 yılda yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Belediye Başkanlığı makamında saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

Göreve gelmeden önce ki seçim beyannamelerinde belirttikleri şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin gereği olarak bir yıllık süre içerisinde yaptıklarını halkla paylaşma sözünü her zaman tuttuğunu belirten Recep Ordu, “Yaptıklarımızı paylaşmanın gururunu yaşıyoruz.  Seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için bizler var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Hizmet dolu alın teri dolu bir hizmet yılını daha ardımızda bıraktık amacımız Yenimuhacir’e değer katmak ve bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir Yenimuhacir bırakmak.” şeklinde konuştu.

İMAR PLANLARI

Yenimuhacir’e ait ilave revizyon imar planı 1/5000 ölçekli, nazım imar planı 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planı yapılması için İller Bankasına yetki verdiklerini ifade eden Ordu, “İller bankası tarafından 08.07.2015 tarihinde sözleşme imzalanmış olup 25.500 TL bedel ile ihalesi yapılmış ve ihaleyi alan firma Aras Planlama Mimarlık Proje San. ve Tic. Ltd. Şti.’nce imar plan yapım işi bitim aşamasına gelmiştir.” ifadelerine yer verdi.

KANALİZASYON ve KAMULAŞTIRMA

Kanalizasyon projelerinin daha önce başlamış olduğunu kaydeden Ordu, “Geçen yıldan kalan kanalizasyon parsel bacaları tamamlanmış halkımızın hizmetine sunulmuş olup daha 2500 metre kanalizasyon yapım inşaatımız mevcut olup en kısa zamanda bitirmeyi hedeflemekteyiz. 4450-4451-4264 Parsellerde 9700 m2 arsaların kamulaştırma işlemleri mahkeme yolu ile başlatılmış bedeli karşılığı bankaya yatırılmış 2 ay içerisinde kamulaştırmanın sonuçlanmasını beklemekteyiz” dedi.

YOL DÜZENLEMESİ VE İSTİNAT DUVARI

Recep Ordu, 2015 takvim yılı içerisinde vatandaşların çamurdan kurtarılması ve daha iyi yaşam koşullarına sahip olması için kilitli taş döşeme ihalesi yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Kanalizasyon sorunu kalmayan yollarda parke taşı 21.990 m2 bordür taşı 7.124m2 oluk taşı, 6915m2 yol düzenlemesi ve Karasu Caddesi, İstikam Caddesi, Ordu Caddesi, Belediye Caddesi,  Cumhuriyet Caddelerinde yol genişletme çalışmaları yapılmış olup 212 m3 istinat duvarı yapılmıştır.”

MEZARLIK BAKIMI

Belde deki mezarlıkta defin için yeni defin adaları bordür ve kilit taşı ile düzenleme de bulunduklarını dile getiren Recep Ordu, “Vatandaşlardan gelen talep üzerine ücret karşılığında defin yeri almak isteyen vatandaşlarımız için yeni defin yeri düzenlenmiş, her yıl olduğu gibi bakımı yapılarak yabani otlardan arındırılmıştır.” dedi.

GÖLET YAPIMI VE DERE ISLAH ÇALIŞMALARI

Gölet yapımı ve dere ıslah çalışmaları bilgi veren Ordu, “D.S.İ. EDİRNE 11.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından geçen yıl yapımına başlanan Yenimuhacir Gökyarlar Göleti bitirilmiş olup su tutma aşamasına gelmiştir. Yine D.S.İ. tarafından yapımı devam eden Dere ıslahı çalışmaları yapımına başlanmış ve Kocadere’de mevcut köprüler korunarak 3 adet köprü ve ara derelerde de 7 adet menfez imalatı yapılmış olup ve dere yatakla 2,5 metre yüksekliğinde ve 7 metre genişliğinde 1800 metre uzunluğundaki derede taş duvar çalışması bitirilmiş ve 1500 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde 2 metre genişliğinde betonarme dere çalışması bir kısmı 750 metre uzunluğunda bitirilmiş olup 750 metrelik kısmı ve 3 adet menfez de yapım aşamasındadır.” dedi.

KARAYOLLARI KAVŞAK ÇALIŞMASI VE ARAÇ GEREÇ ALIMLARI

Karayolları kavşak çalışması ve araç gereç alımları konusunda bilgiler veren Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, belde içerisinden geçen D.100 Karayolu içerisinde bulunan TOKİ konutları bölgesinde birçok kazaya sebep olan kavşak bat-çık şeklinde düzenlemesinin Karayolları tarafından yapıldığını söyleyerek, “Burası trafiğe geçici olarak açılmıştır. İhtiyacımız olan yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere 1 adet 0 km araç minibüs vatandaşa hizmet amaçlıyla alınmış yolları yıkama ve parkları sulamak ve yangında ilk müdahale için 1 adet arozöz ve daha iyi temizlik hizmeti verebilmek için 100 adet kapaklı çöp konteynırı belediyemize kazandırılmış olup Yenimuhacir TOKİ arasındaki yürüyüş yolu üzerinde özgür engin tarafından 2 adet dinlenme bekleme yeri yaptırılarak belediyemize bağışlanmış ve Kestel Belediyesi tarafından da hibe olarak 1 adet çöp aracı belediyemize kazandırılmıştır.” şeklinde konuştu.

TOPLUM İÇİNDEKİ YERİ VE ÖNEMİ VURGULANMIŞTIR

Recep ordu, gerçekleştirdikleri eğitim çalışmaları, ilaçlama, el beceri kursları, kadınlar günü gibi etkinlik ve icraatlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Beldemizdeki okulların bazı ihtiyaçları karşılanmış. Başarılı öğrencileri hediye ile ödüllendirilmiş ve sportif faaliyetleri için ulaşım desteği Belediyemizce sağlanmıştır. Beldemiz yerleşim alanında karasinek, sivrisinek ve diğer haşerelere karşı yerleşim yerleri ve hayvan barınakları haşerelerin sebep olacağı insan sağlığını olumsuz etkileyecek nedenleri ortadan kaldırmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda ilaçlanmıştır. Beldemiz bayanlarına yetenek ve beceri kazandırılması amacıyla, Keşan Halk Eğitim merkezi işbirliği ile Geleneksel El Sanatları kursu açılmış olup kursiyerler halen eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Geleneksel hale getirdiğimiz kadınlar günü etkinliği düzenlenmiş olup en yaşlı kadına hediye verilerek kadının toplum içindeki yeri ve önemi vurgulanmıştır. Yukarıda sayılan hizmetlerin yapımında bize desteklerini esirgemeyen Kamu Kurum Yöneticilerine ve Özel Sektör Yöneticilerine ve bizleri bireysel olarak destekleyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür eder Tüm Meclis Üyelerimiz ile birlikte Yenimuhacirli Hemşerilerime saygılar sunarım.”

ORAYA GİTTİĞİMDE YETKİLİLERLE GÖRÜŞME SAĞLANDI

Basın Mensuplarının önceki günlerde TOKİ yolunda yapılan çalışmayla ilgili Hüseyin Boyalık’ın yaptığı açıklamadaki “Fotoğraf çekmekle iş olmuyor” sözüyle ilgili sorduğu soruya cevap veren Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, “Orası yapılmadan birkaç gün önce

 Oradaki yönetim AK Parti belde başkanı oradaki yolu kapatmışlardı. Yol kapanınca bize de haber verdiler. Oraya gittiğimde yetkililerle görüşme sağlandı. Yetkili arkadaşın İstanbul da olduğu söylendi, sonraki günde randevulaşıp karayollarından açılım şirket yetkileri şirket merkezinde bir görüşme yapıldı. Bu görüşmede yolun yapılacağı söylendi. Tabi ki bu yol daha önce parke taş döşeliydi. Şuan taş ocağının orada bulunmasından dolayı ağır tonajlı araçlar geçiyor bu sebeple yolda bozulma oldu. Zaten o firmanın yetkilileri bu yolun yapılacağının sözünü vermişlerdi. Aşağı yukarı 2 yıllık dönem zarfından beri bu yol işliyor. Daha önceki süreçte alternatif yollar vardı bu sebeple çok büyük bir sorun yaşanmamıştı. Fakat alternatif yollarda asfaltın yapımından dolayı kapandığı için araçlar ya diğer bir alternatif yola yönlendirilecekti ya da bu tip bir asfalt çalışması yapılması gerekiyor nitekim onlarda bunu kabul etti ve burası yapıldı. Konut alanlarının bu tip araçların geçmesi ne kadar sağlıklı tabi ki onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bozulan yerleri o firmanın yapması lazım diye düşünüyorum nitekim de yaptılar. Bunun birinin üzerine mal edilmesi ne kadar doğru onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. ” ifadelerine yer verdi.

NÜFUSUN DAHA DA ARTIRILMASI İÇİN GEREKLİ MÜCADELELER VERİLECEK

Son olarak basın mensuplarının bölgede ki nüfusun azalması konusunda sorduğu soruya cevap veren Recep Ordu, şunları belirtti: “Nüfusla ilgili biliyorsunuz TÜİK’ten alınan son verilere göre 2 binin altına düştü. Şuanda beldemiz içerisinde fen lisesi var. Onun yurdu şuan bitim aşamasında, artık Eylül ayı içerisinde öğrenci kayıtları da başlayacak. Buraya gelecek öğrenciler beldemiz nüfusuna dâhil edilecek. Bunun yanında linyit maden işletmelin de kalan işçiler var onlarında ikametleri buraya aldırılmaya çalışılacak. Bunun dışında nüfusun daha da artırılması için gerekli mücadeleler verilecek.”