Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü yaptığı açıklamada, YENKÜLDER (Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği)’in beldenin nüfusunun 2 binin altına düştüğünü iddia etmesiyle ilgili konuştu.
GEÇEN YIL NÜFUSUMUZ 2 BİNİN ALTINDAYDI
Beldenin nüfusunun son sayıma göre bin 967 olduğunu dile getiren Ordu, “Güncel nüfusumuz 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle belirlenmiş olacak. Bu da 2017 Ocak ayı içerisinde açıklanır. Geçen yıl da nüfusumuz 2 binin altındaydı. Bölgemizde bulunan maden ocaklarında ve tuğla fabrikasında çalışan birçok Yenimuhacirli var. Bunları topladığımız zaman 100 kişiden fazla insan ediyor. Bunları Yenimuhacir nüfusuna kayıt ettirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun yanında bölgemize Fen Lisesi de açıldı. Burada da 70 adet yatılı öğrencimiz var. Ancak bunlar reşit olmadığı için Yenimuhacir’de ikamet gösteremiyoruz. YENKÜLDER (Yenimuhacir Kültür ve Dayanışma Derneği) de bir çağrı yapmış. Keşanlı olup Yenimuhacir’de evleri olanlar da var. Toplamda baktığımız zaman bölgemizdeki işletmelerde çalışan Yenimuhacirlileri nüfusumuza kattığımız zaman 2 binin üzerine çıkıyoruz.” dedi.
Belediyenin kapatılması gibi bir durumun şu an söz konusu olmadığını kaydeden Ordu, “Takvime göre yerel seçimler 2019’da yapılacak. Edirne’nin Büyükşehir olacağı söylentileri de var. Bunu hep beraber bekleyip göreceğiz. Zaten Edirne’nin büyükşehir olması durumunda nüfusumuzun da bir anlamı kalmayacak. Bizler, Yenimuhacir’in nüfusunu 2 binin üzerinde tutmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI BİTTİ
Açıklamasının devamında Yenimuhacir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ordu, sözlerini şöyle noktaladı: “Beldemizde dere ıslahı çalışmaları bitti. Geçici kabulü yapıldı. Belediye bünyemizden 12 bin metrekare taş döşedik. Kış aylarında olduğumuz için bazı çalışmalarımıza ara vermiş durumdayız. Bahar ayı itibariyle mevcut yatırımlarımıza devam etmeye çalışacağız. Yenimuhacir’e yapılan göletimiz de bitti. Göletin işletme hakkı için Belediye olarak gereken yazıyı Devlet Su İşleri’ne gönderdik. Biz müracaatımızı yaptık, onlar da bakanlık olurunu aldıktan sonra göletin işletme hakkını Yenimuhacir Belediyesi’ne verecekler. Daha önce yapılan mevcut göletin de işletme hakkı Yenimuhacir Belediyesi’nde. Sulama yapacak çiftçiler için gerekli kanallar da açılmış durumda. Geçen sene çok az yağış olduğu için gereken su toplanmadı. İnşallah yağışlar çok olur da göletimiz su dolar.”