HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Mahalle halkı jandarmanın yaklaşık 1 saatlik ikna çabası sonucu eylemine son verirken, duble yolda refüjlerin montajını yapan taşeron firma çalışanları malzemelerini toplayıp gitti.

Paşayiğit Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 50 kişi, yerleşim alanlarının ortasından geçen duble yolun refüjle kapatılmasını protesto etmek amacıyla Keşan-Edirne Karayolu'nu trafiğe kapattı. Vatandaşlar, araçlarını park ederek, duble yola demir refüjlerin montajını yapan Karayolları'nın taşeron şirketi çalışanlarına da izin vermedi. İhbar üzerine olay yerine Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Keşan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bağlı ekipler sevk edildi.

Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, yerleşim merkezinin ortasından geçen duble yolun refüjle kapatılmak istendiğini belirterek, "Burası yerleşim merkezi, mahalle. Transit yol geçiyor. Ama bize burada yolun karşısına geçmek için hiçbir yol bırakmıyorlar. Biz tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Hayvanlarımızı, tarım araçlarımızı, cenazelerimizi ve yaşlılarımız nasıl yolun karşısına geçireceğiz? Yaklaşık 4-5 kilometre ileride döner kavşak yaptılar. Bizim mahallenin ortasından yolu kullanma şansımız yok." dedi.

BİZE 300 METRELİK ALAN BIRAKSINLAR

Karayolları yetkilileri ile görüştüklerini ve kendilerine yolun refüjle bölünmeyeceğini söylediklerini iddia eden Kaya, "Biz şu an yetkililerden bir cevap alamıyoruz. Bize proje gösteren yok. Daha önce 3 tane altgeçit projesi vardı. Ama yapılmadı. Yolun bölünmeyeceğini söylediler, şimdi bölüyorlar. Bize burada 300 metre bir alan boş bırakılırsa, ışıkla ya da sinyalizasyon sistemiyle araçların veya yayaların geçmesini sağlarız. Devletimiz yanımızda olsun. Biz davamızda haklıyız. Biz bu yolu yaptırtmayacağız." şeklinde konuştu.

Mahalle halkından Vahitttin Ceylan da, mağdur olduklarını ifade ederek, yapılan 2 dönel kavşak arasında yaklaşık 6 kilometre mesafe olduğunu söyledi. Eylem sırasında duble yola demir refüjlerin montajını yapan Karayolları'nın taşeron şirketi çalışanlarına da ekipmanlarını toplayarak, ayrıldı. Kısmen kapanan yol, jandarmanın vatandaşları iknası sonucu yaklaşık 1 saat sonra tekrar trafiğe açıldı.