GİZEM GÖRÜR

 Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen “Ressamın Yolu Projesi”nin Bulgaristan Proje Koordinatörü Kremena Kyoseva, Keşan TSO Proje Koordinatörü Tahir Demirel ve proje sorumluları, saat 12.30 sıralarında Keşan TSO’ya gelerek, Helvacıoğlu’ya ziyarette bulundu. Ziyarette, projeyle ilgili bilgiler veren Keşan TSO Proje Koordinatörü Tahir Demirel, Projemiz, Çamlıca Muhtarlığı ve Bulgaristan’ın Ivaylovgrat şehrinden sivil insiyatifi güçlendirme ve bilinçlendirme işbirliğiyle geliştirdiğimiz bir projedir. Projemizde, resim ve fotoğraf sanatçılarının hareketliliği var. Bu fotoğraf ve resim sanatçıları, proje kapsamında Keşan ve Bulgaristan bölgelerinde gezdirilerek etkilendikleri yerlerin fotoğraflarını çekecek, ressamlarda bu fotoğrafların resmini çizecek. Bu fotoğraflar ve resimler, projenin sonunda, bölgenin tanıtımı anlamında sergi olarak kullanılacak. Bulgaristan’da, bize tarihi ve kültürel yerleri oldukça sık gezdirdiler. Biz de, bizim bölgemizi İpsala’sından, Gökçetepe’ye, Mecidiye’ye ve Gelibolu Limanı’na kadar giderek, yani kısacası bölgemizin her yerini gezdirdik. Bölgemizde meşhur olan satır etimizden yedirdik, İpsala pirincinin üretildiği çeltik tarlalarını gösterdik.” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ PİRİNÇ ÜRETİMİNİN YARISI BÖLGEMİZDEDİR

Daha sonra söz alan Mustafa Helvacıoğlu, “Türkiye’nin pirinci, ‘İpsala pirinci’ diye yola çıktık. Türkiye’deki pirinç üretiminin yarısı bölgemizdedir. Biz de, oda olarak marka ve patent aldık. Birinci patentimiz ‘Keşan Satır Et’, ikinci patentimiz ‘İpsala Pirinci’, üçüncü markamız ise ‘Saros Körfezi’dir. Eğer bu projenin içerisinde bu 3 temaya vurgu yapılırsa çok memnun kalırız. Bize bir eser bırakmış olurlar ve yıllarca bu fotoğraf çalışmalarını her yerde, her toplantılarda sergileriz. Çünkü bugüne kadarki sosyal etkinliklerimizde tek eksiğimiz bu çalışma oldu. Sanat gözüyle markalarımızı güçlendiremedik. Bu çalışmaya ihtiyacımız var ama proje içerisinde ne kadar işleniriz bilemiyorum. Eğer olmazsa da buna saygı duyarım. ” şeklinde konuştu.

ÇOK MEMNUN KALDIK

Helvacıoğlu’nun ardından konuşan Bulgaristan Proje Koordinatörü Kremena Kyoseva ise şunları söyledi: “Böyle bir bölgede birlikte çalıştığımız için çok memnunum. Ümit ederim ki bu proje ilk ve sonuncu olmasın. Biz de, bu işbirliğine hazırız. İnşallah bu projenin devamı gelir. Saros Körfezi de olmak üzere gezdiğimiz bölgeler çok hoşumuza gitti ve çok memnun kaldık.”

Daha sonra Helvacıoğlu, ziyaretçilere İpsala pirinci ile Saros Körfezi’nin İngilizce tanıtım CD’sini hediye etti.     

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ