Çare Tamirat ve Bakım Firma Yetkilisi Rıdvan Sönmez, dün yaptığı açıklama ile ev ve işyerlerinde her yıl yapılması gereken baca temizliğinin yaz aylarında yaptırılmasının önemine dikkat çekti.

KAZAN VE SOBALAR YANARKEN SAĞLIKLI TEMİZLEME OLMAZ

Baca bakımlarının yaz aylarından yapılmasının gerektiğini belirten Sönmez, “Kalorifer kazanlarının baca temizliği işlerinin daha randımanlı olabilmesi için baca alt kapaklarının açık olması gerekiyor. Bacalarda gaz kaçağı onarımı yaz mevsimlerinden yapılmalı. Bu aylarda sağlıklı onarım çalışmaları yapılabilir. Bacanın çatlığı varsa, tamiratı gerekiyorsa, yükseltilmesi çalışmaları bu mevsimde yapılmalı. Kazan yanarken bu çalışmalar verimli olmuyor.” dedi.

BACA TEMİZLİĞİ İÇİN YETKİ BELGESİ ŞARTI GETİRİLDİ

Baca temizliği ücretinin belediyenin belirlediği bedeller üzerinden yapıldığını ifade eden Rıdvan Sönmez, şunları söyledi: “Halk kendi soba borusunu nasıl fırçayla temizliyorsa aynı yönetimi biz de uyguluyoruz. Bunu yaptığımız işten emin olmak için yapıyoruz. Bu işi son 2 yıla kadar belediye personeli kendi imkanlarıyla yapılıyordu. Geçtiğimiz yıl bazı kurumların baca temizliği için yetki belgesi şartı koşuldu. Biz de yetki belgemizi aldık. Yaptığımız işi raporla tanzim ediyoruz.”

 BACA İŞÇİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Keşan’da yetki belgesi olan tek firma olduklarını dile getiren Sönmez,Yapılan yanlış işler ekstra çalışmalara neden oluyor. Kişi kara düzen bir ağırlıkla baca temizlemeye çalışıyor. Bölgemizdeki yakıtlar ağır. Uygunsuz yakıldığı zaman bacada yığılmalara sebebiyet veriyor. Baca tuğları tam daire şeklinde değil. Elips şeklindedir. Gelişi güzel şekilde yapılan bacalar da sağlıklı olmuyor. Bu durum bacanın tıkanmasına sebep oluyor.” şeklinde konuştu.