Edirne Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısında TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı M. Rifat Hisarcıkoğlu’na kente yaptı katkılar nedeniyle “Fahri Hemşehrilik Beratı” verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Belediye Meclis salonunda toplanan üyeler gündem maddeleri arasında yer alan Almanya’nın Lörrach şehrinden Prof. Dr. Manfred Raupp ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Fahri Hemşehrilik Beratının verilmesi teklifi oy birliği ile kabul etti. Edirne’ye katkı sağlayan isimlere fahri hemşehrilik beratının verildiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bizim kardeş şehrimiz olan Lörrach’tan gelen Prof. Dr. Manfred Raupp sivrisinekle mücadeleden, AB ile ilgili birçok projede bize destek ve katkı verdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Edirne’deki Kapıkule’nin modernizasyonu, Hamzabeyli ve Kapıkule’ye verdiği destek ve son olarak Kapıkule’ye TIR parkının yapılması gibi birçok katkısı oldu. Bundan sonra da Edirne’nin doğasına uygun çevreyle ve doğayla uyumlu sanayinin yönlendirilmesine yapacağı katkılardan dolayı fahri hemşerilik beraatı verilmesi meclis kararıyla kabul edildi. Meclise bu konuda verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Alman Prof. Dr. Manfred Raupp’a fahri hemşerilik beraatlarının 25 Kasım’da Edirne’nin kurtuluşu resepsiyonunda düzenlenecek törenle verileceği belirtildi.