Trakya Roman Dernekleri Federasyonu’nun (ROM-DER) CHP Keşan Belediye Başkan aday adayı Şenol Yalı’nın desteği ile Yenimescit Mahallesi’nde bulunan Besimoğlu Bilardo Salonu’nda düzenlediği bilardo turnuvası dün akşam saatlerinde oynanan final mücadelesi ile sona erdi. 16 sporcunun katıldığı ve 2 hafta kadar sürdüğü belirtilen turnuvada 1. Yıldıray Kıyakoğlu, 2. Kemal Bağla, 3. ise Mesut Demirdöven oldu.

Turnuvanın sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene, CHP Keşan Belediye Başkan aday adayı Şenol Yalı,  Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı, bazı dernek üyeleri, sporcular ve mahalle sakinleri katıldı.

YALI: KEŞAN’DA BİLARDO SPORU DA GELİŞMELİ

Burada kısa bir konuşma yapan Yalı, kendisinin de gençlik yıllarında bilardo oynadığını ve Keşan Belediye Başkanı olması halinde bu sporu elinden gelen en iyi şekilde destekleyeceğini söyledi. Yalı,Seçim çalışmaları nedeniyle daha önce de geldiğimi bu kahvede gençler bir bilardo turnuvası düzenlemek istediklerini söyleyerek benden bu konuda destek istemişlerdi. Ben de bu konuda elimden geldiğince destek vererek turnuvanın düzenlenmesini sağladık. Görebildiğim kadarıyla bu mahalledeki genç arkadaşlarımızın neredeyse tamamı işsiz. İş bulamadıkları için kahveye çıkan birçok arkadaşımız bilardo sporunu da geliştirmiş. Aslında bu turnuva ilçemizdeki tüm mahallelerde düzenlenebilir. Ardından bu mahalle şampiyonlarının katılacakları bir Keşan şampiyonası düzenlenebilir. Gençlerimizin spora yönelmesi ve her türlü kötü alışkanlıklardan uzak kalmasında sporun önemi belli. Belediye Başkanı olmam halinde Keşan’da bilardo sporunun da gelişmesi için gerekli desteği vereceğim” dedi.

SAVCI:  BU TÜR TURNUVALAR KEŞAN’IN MAHALLELERİNİ ENTEGRE EDER

Mahallede böyle bir turnuva düzenlendiği için son derece sevinçli olduklarını belirten ROM-DER Başkanı Fahrettin Savcı, “Bu tür turnuvalar ve benzer projeler Keşan’ın mahallelerinin birbirine entegre olmasında çok yararlı olabilir. Keşan’ı bir arada buluşturmak istiyorsak bu tür projeler başlangıç olabilir” diye konuştu.

ŞAMPİYONA İSTEKA VE KÜÇÜK ALTIN

Toplantı, daha sonra ödül töreni ve ustalık atışlarıyla devam etti. 1. olan Yıldıray Kıyakoğlu’nun yeni bir isteka ve bir küçük altın olan ödülünü Şenol Yalı verirken, 2. olan Kemal Bağla’nın küçük altın ödülünü Fahrettin Savcı, 3. olan Mesut Demirdöven’in ödülünü de CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Gül verdi.