Romanya Fahri Konsolosu Erol Balkan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Romanya’dan Keşan’a gelen grubun yetkilileri dün Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Harun Komanlı ve Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın da hazır bulundu.

Grup sorumlusu Tarba Dimitru, Keşan’daki bu etkinliğin çok güzel geçtiğini belirterek “Bu etkinlik birçok festivali bize ve çocuklarımıza aratmadı. Sizlerin şenlik olarak adlandırdığınız bu organizasyon tam anlamıyla bir Çocuk Festivali idi. Bizlere bu güzelliği yaşatan başta Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan olmak üzere çocuklarımızı misafir eden Keşanlı ailelere de çocuklarımız adına teşekkür ederiz” dedi.

Dimitru; Özcan, Komanlı, Aydın ve Balkan’a hediye çantası verdi.

Özcan da, Balkan’a bir hediye çantası verdi ve yaklaşık 6 yıldan bu yana bu tür etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek “Bizim için misafir çocuklarımızın buradan mutlu ayrılmaları çok önemli. Umarım misafir çocuklarımız buradan güzel duygularla ayrılacaklar. Keşanlı ve Romanyalı çocukların bu buluşması onların hayat felsefesi anlamında bence çok önemli. Bizim çocuklarımız sizlerin kültürünü sizin çocuklarınız da bizlerin kültürünü öğreniyorlar. İki kültürün çocukları umarım bundan sonra da güzel dostluklara ve arkadaşlıklara dünya barışı adına adım atacaklardır.” dedi.

Romanya Fahri Konsolosu Erol Balkan da, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a bu organizasyon için teşekkür ederek “Gelen misafir çocuklarımız burada bir hayli iyi karşılandılar. Sizlerin ve Keşanlı ailelerin ilgi ve alakası bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bu nedenle ben başta bu organizasyonda emeği geçen Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan ve personeli ile çocukları evlerinde misafir eden Keşanlı ailelere de Romanya Fahri Konsolosu olarak teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.


ÇOCUKLAR GÖZYAŞLARI İÇİNDE KEŞAN’DAN AYRILDILAR

Romanya’dan gelen misafir çocuklar dün saat 11.00’de Keşanlı arkadaşlarıyla vedalaşarak gözyaşları içinde Romanya’ya yola çıktılar.

Misafirlik süresince arkadaş olan Keşanlı ve Romanyalı çocukların ayrılırken duygulu ve hüzünlü anlar yaşadıkları gözlendi.

İki ülke çocukları da birbirbirleri ile vedalaşırken gözyaşlarına hakim olamadılar.