Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı ve Keşan ROMDER yönetim kurulu üyeleri dün, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Saat 13.00 sıralarında gerçekleşen ziyarette, Savcı ve yönetim kurulu üyelerini, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ve yönetim kurulu üyeleri ağırladı.

OLUMLU ÇALIŞMALARLA BİRLİKTE OLMAK İSTİYORUZ

Fahrettin Savcı, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Keşan Romder Yönetim Kurulu üyeleri olarak Keşan’ımızın Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevine yeni gelen Sayın Vedat başkanımız ve yeni yönetim kuruluna görevinde başarılar dilemek üzere bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Dernek olarak, Romanları temsil ettiğimizden dolayı inşallah olumlu çalışmalarla beraber birlikte çalışmayı umuyoruz. Amacımız kimseyi karşımıza ya da yanımıza almak değil. Amacımız sivil toplum kuruluşu olarak, insanlarımızın menfaatine birliği ve kardeşliği bozmayacak şekilde çalışmak olduğunu belirtmek isterim.”

ROMAN VATANDAŞLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ

Ardından söz alan Vedat Koyuncu da yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aramızda olduğunuz için bu nazik ziyaretiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Fahrettin başkanımın dediği gibi biz Keşan için Keşan’daki Romanlar için neler yapabiliriz? diye birlikte karar vermeliyiz. Akıl birliği yaparak Roman vatandaşlarımızın önünü açmalıyız.  İş imkanları, meslek imkanları sağlamalıyız, çocuklarımızın eğitimlerine imkan sağlamalıyız, eğitim şartlarını aynı seviyelere  getirmeliyiz. Ciddi  şekilde okullar arasında da farklar var, bu sıkıntıları da  görüyoruz. Biz çocuklarımızı gençlerimizi eğitmek okutmak zorundayız. Meslek edindirmek zorundayız. Biz bu kentte birlikte  yaşıyoruz, kardeş gibi demeyeceğim kardeşiz. Bu birliktelikle bu Keşan’ı yönetmeliyiz. Siyasi partiler hepsi sahip çıkmalı, sadece seçim zamanı oy istemek için değil her zaman hatırlanmalı Keşan’daki Romanlar. Keşan için ne gerekirse yapmalıyız. Önümüzdeki süreçte bizim çalışmalarımız olacak,  destekleriniiz bekliyoruz ROMDER olarak. Neler yapabiliriz nasıl çalışmalar yürütürüz, projelerimizi birlikte hazırlamak istiyoruz. Bu süreçte yanımızda olmanızı istiyoruz.” dedi.

 SAVCI: EN TEMEL VE DOĞAL HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİ İSTİYORUZ

 Daha sonra basın mensuplarının mahallenin sorunlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Savcı, şunları söyledi: Bizler, siyasi partilerin veya yerel yönetimlerin yapmış olduğu olumlu çalışmalara teşekkür ederken, amacımız bağcıyı dövmek  değil üzümünü yemek. Romanların doğal haklarını aramak. Romanların sorunlarına  arabulucuk eden bir kuruluş olarak mahallemizde birçok sorunların olduğunu 1-2 yıldan fazla süreçte söylüyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi  İlçe Başkanı ve yönetimine de bu sorunların yakın zamanda  çözüleceğine güveniyoruz.  Bizler, en temel doğal hakkımız olan hizmetleri istiyoruz. Belediyemizin ve meclis üyelerimizin mahallemize getirmekle mükellef olduğu hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Toplu taşıma belediyenin birinci görevi değil mi? Biz niye bağırıyoruz ki, diye. Yenimescit Mahallesi’nde gençlerimiz kayboluyor, gençlerimiz uyuşturucuya mahkum, gençlerin spor yapabileceği alanları istememiz en doğal hakkımız.  Bizim çocuğumuzun veya kadınlarımızın Cennet Bahçesi’ne girmeye mecburiyeti yok. Yenimsescit Mahallesi’nde de çocukların yüzlerinin gülebileceği bir park alanında, Roman kadınlarının da çaylarını yudumlarken çocuklarının güler yüzlerini seyretmesi kadar doğal bir şey yok. Yenimescit Mahallesi’nde böyle bir eksiklik var. Biz bu sıkıntıları dile getirmekle mükellefiz. Bu konuda da ilçe başkanımızdan ve yönetim kurulu üyelerinden belediye meclis üyelerinin çalışma yapmasını istiyoruz.”

KOYUNCU: YENİMESCİT MAHALLESİNDE KABUK DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

 “Cumhuriyet Halk Partisi, bundan önceki seçimlerde Yenimescit Mahallesi’nde istediği sonucu neden alamadı?” şeklindeki soru üzerine konuşan Koyuncu, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu araştırıyoruz. Görüşmelerimizi yapıyoruz. O mahallede bir kabuk değiştirmemiz gerekiyorsa, kabuk değiştireceğiz. Sabah orada olacaksak orada olacağız, akşam orada olacaksak orada olacağız. Hep birlikte olacağız. İnanıyorum ki bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi Yenimescit Mahallesi’nden de diğer mahallelerde olduğu gibi birinci parti olarak çıkacaktır” dedi.