Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, dün Keşan İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinde Keşan’da Ali Zontul, Yenimuhacir’de İhsan Bulut, Beyendik’te  Resul Kara’nın belediye başkan adayları olduğunu açıkladı.

Paşayiğit Caddesi üzerinde bulunan Saadet Partisi Keşan İlçe Teşkilatı binasında saat 11.00’de başlayan toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş’in yanısıra Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan ve partililer katıldı.

İRİŞ. YEREL SEÇİMLER GENEL SEÇİMLERE YÖN VERECEK 

İlçe Başkanı Ayhan Özkan’ın yaptığı açış konuşmasının ardından söz alan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, önce ülke gündemine ve önümüzdeki yerel seçimlerin önemine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. İriş, 2014 Mart yerel seçimlerinde yalnızca belediye yönetimlerinin seçilmeyeceğini, 2015te yapılacak genel seçimlere de yön verileceğini söyledi. Sözlerine, mevcut iktidarın bütçesinin 30 milyar açık verdiğini, ihracatının 165, ithalatının 260 milyar olmakla birlikte 100 milyar dış ticaret açığının olduğunu belirterek devam etti.

HER ŞEYE PARA DİYEN İNSAN PARA İÇİN HER ŞEYİ YAPAR

Konuşmasında geçen hafta içinde başlatılan ve hükümetin 4 bakanının da çocuklarıyla birlikte adlarının geçtiği yolsuzluk soruşturmasına değinen İriş,40 yıldan bu yana her platformda söyledik; maddi ve manevi tahribatın tek çözümü Milli Görüştür diye. Batıcı, faizci ve işbirlikçi zihniyetlerden bu memlekete hiçbir fayda gelmez. Son ortaya çıkan olaylar daha buz dağının en üst kısmı. Daha neler göreceğiz. Olaylara baktığımızda her şeyin çivisi çıkmış yani tuz kokmuş. Bir taraftan yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak öbür tarafta yine rüşvet ve şantaj. Gırtlağına kadar çürümüş ve batmış bir yapı var. Dünya yolsuzluk sıralamasındaki karnemiz 10 üzerinden 5 olarak açıklandı. Her şeye para diyen insan her şeyi de para için yapar. Toplum maalesef hızla buraya doğru gidiyor. Bu mesele sadece Milli Görüş ile çözülür. Bu milletin bütün dertlerinin ilacı Saadet Partisi’dir, Milli Görüş’tür” dedi.

SİSTEMİN ALTERNATİFİYİZ

Sözlerine iktidarın değil sistemin alternatifi olduklarına değinerek devam eden İriş,Biz bu çürümüş düzenin alternatifiyiz. 30 Mart seçimlerine 81 il ve ilçelerinin tamamında gireceğiz. Çalışmalarımıza başladık ve seçimlerin yapılacağı güne kadar Milli Görüş belediyeciliğini vatandaşlarımıza anlatacağız. Farkımızı ortaya koyacağız. İdeolojik ve siyasi anlayışları bir kenara koyalım bu sefer Saadet Partisi olsun, farkın farkı görülsün diyoruz.” diye konuştu.

İriş, daha sonra Keşan Belediye Başkan Adayı’nın Ali Zontul, Yenimuhacir Belediye Başkan Adayı’nın İhsan Bulut, Beyendik Belediye Başkan Adayı’nın da Resul Kara olduğunu açıkladı ve onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

ZONTUL: KEŞAN’IN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Toplantıda söz alan ve kısa bir açıklama yapan Keşan Belediye Başkan Adayı Ali Zontul, seçimlere 3 ay kala bu kıymetli ve ulvi görevi kendisine layık gördükleri için parti teşkilatına teşekkür etti. Zontul, Keşan’ın sorunlarını ben değil biz diyerek çözümleyeceklerini belirterek “Keşan’ın sorunlarını biliyoruz ve bunlarla ilgili geliştirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Keşan’ın en büyük sorunu çarpık yapılaşma. Keşan’ın sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Keşan Milli Görüş belediyeciliği ile mutlaka tanışmalı” şeklinde konuştu.