Son zamanlarda gençler arasında kullanımı süratle yaygınlaşan ‘Bonzai’ tehdidinin günbegün büyüdüğüne dikkat çeken Saadet Partisi Keşan İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Köseler, bu tehlikeye karşı topluca seferberlik ilan edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

“Bilhassa son dört yıldır ülkemizde süratle yaygınlaşan ‘bonzai’den gençlerimizi bir bir kaybediyoruz” diyen Ahmet Köseler“Uzmanlar bonzainin zarar ve etkilerinin kalıcı hasarlar bırakmakla beraber büyük ölçüde bağımlı hale getirdiğini söylüyor. Çünkü bonzai, uyuşturucu madde ile tarım ilacı içeren bir maddenin otlar ve sentetik maddeler ile birlikte karıştırılmasından elde ediliyor” açıklamasını yaptı.

Bonzai kullanımının ilkokul çağındaki çocuklara kadar indiğine işaret eden Köseler, “Zararları saymakla bitirilemeyen ‘bonzai’ merdiven altlarında ucuz bir şekilde üretiliyor. Gençliğimizi tehdit, aileleri de tedirgin eden bonzai belasına karşı Hükümetin acil önlemler alması gerekir. Bu konuda yerel yönetimlere, STK’lara ve ebeveynlere büyük görev düşmektedir. Bu tehlike karşısında birlikte tedbirler alınmalı ve mücadele edilmelidir” dedi.

Ahmet Köseler, “Bonzai en fazla Marmara Bölgesi’nde yaygınlaşmaktadır. Bu konuda derhal harekete geçilerek tehlikenin bertaraf edilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.