Saatçioğlu Optik Yetkilisi Hasan Saatçioğlu, dün yaptığı açıklamada, havaların ısınması ve güneşin kendisini göstermesi ile birlikte güneş gözlüğü kullanan vatandaş sayısında artış yaşandığını ifade ederek, güneş gözlüğü tercihi konusunda bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş gözlüğü kullanımının, çocukluk çağından itibaren takabilen herkesin takmasında fayda olduğunu dile getiren Saatçioğlu, güneş gözlüğü seçiminin önemini vurguladı. Hasan Saatçioğlu, güneş gözlüğü seçimi yaparken, bilindik markalar ve belirli garanti sertifikası olan gözlükleri önererek, “Kişilerin, yaz aylarında zararlı güneş ışınları olan ultraviyole (UV)-A ve UV-B’ye maruz kalmamaları gerekiyor. Özellikle çocukluk çağından itibaren takabilen herkese güneş gözlüğü önermekte fayda var. Güneş gözlüğünde seçim önemli, bildik markaların belli garanti sertifikası olan gözlükleri öneriyoruz.” diye konuştu.

GÖZLERİMİZİ TEHLİKEYE ATABİLİRİZ

Numaralı gözlük kullananlar için numaralı güneş gözlüklerinin de mevcut olduğunu kaydeden Saatçioğlu, “Son yıllarda kaliteli camlar var. Hastalar dereceli gözlük kullanıyorlarsa onlar için de üretilebilecek dereceli güneş gözlükleri var. Rahatlıkla kullanabilirler. Kalitesiz gözlük takmamak lazım. Çünkü göz sağlığımızı koruyacağız derken, gözlerimizi tehlikeye atabiliriz. Ayrıca, çocuklar da güneş ışınlarına maruz kaldığı zaman gözlerinde zararlar oluşabilir. 3-4 yaştan itibaren takabildikleri şekilde güneş gözlüklerini çocuklara önermekte fayda var. Güneş gözlüğü kullanımı ileri yaşlarda oluşabilecek katarakt ve sarı nokta hastalığını engelleyebiliyor. Ayrıca göz rengi açık olan kişiler güneş ışınlarından daha fazla etkileniyor.” dedi.

IŞIĞA HASSASİYETLERİNİ ENGELLEMEK AÇISINDAN ÇOK FAYDALI

Özellikle yaz aylarında göze vuran güneşi önlemek ve bu anlamda güneş gözlüğü takmanın önemli olduğunu ifade eden Saatçioğlu, son olarak şunları söyledi: “Hem gözün içyapısı için hem de cilt için koruyucu özellikler gösterdiği için herkese öneriyoruz. Özellikle çocukluk çağından itibaren takabilen herkese güneş gözlüğü önermekte fayda var. Güneş gözlüğünde seçim önemli, bildik markaların belli garanti sertifikası olan gözlüklerini öneriyoruz. Gözü korumadan renkli olan gözlük camları zararlı olabilirler. Bu bakımdan fiyatı çok daha makul olup belli sertifikalara uyan gözlük camları da var. Yüzü saran yanlardan ışık almayı engelleyen türde gözlükleri öneriyoruz. Son dönemde yeni çıkmaya başladı. Özellikle güneş ışınlarına çok duyarlı açık renk gözlü ya da belirli göz hastalığı olan kişilerde yanarlı güneş almasını engelleyen gözlükler var. Güneş alerjisi olan kişilerin ışığa hassasiyetlerini engellemek açısından çok faydalı.”