AYGÜL KONAR

Saçıntı, konuşmasında, “Kitap okumada sıkıntısı olan ve çocuğunun kitap okumasında yardımcı olmak isteyen veli ve öğretmenleri her zaman buraya beklerim, bu konuda kendilerine yardımcı da olurum” dedi.

Pandemi döneminde kitap satışlarında artış yaşanmadığını fakat kitap okuyan kişilerin kitaplarını aldığını belirten Saçıntı, “Pandemi döneminde kitap satışlarında artış olduğunu söyleyemem. Çünkü kitap okuyan ve kitabı ihtiyaç gören insanlar haliyle kitap aldılar. Kitap okuma alışkanlığı olmayan vatandaşlar, pandeminin kitap okutma durumu olmadığı için pozitif katkılarının oluştuğunu düşünmüyorum. Kitap okuma alışkanlığı olan, kitaplarla düşüncesini geliştiren kişiler kitaplarını aldılar bu dönemde” dedi.

“FARKLI BİR HAREKET OLMADI”

Okulların açık olduğu dönemle bu dönem arasında kitap satışlarında bir değişiklik olmadığını belirten Saçıntı,Okullar malum uzaktan eğitime geçti. Milli Eğitim ve öğretmenlerin uyguladıkları bir yöntem var zaten. Öğrencilere okumaları için bazı romanlar veriliyor, öğretmenler, okunan kitaptan öğrencilerini sınav yapıyor. Bu süreçte yine verilen kitapları öğrenciler zaten gelip aldılar. Geçen yıl okulların açık olduğu dönemden farklı bir hareket olmadı. Uzaktan eğitim de olsa, öğrencilerin kitap okumasını isteyen öğretmenler liste yapıp verdiler, kitabını alanlar aldı” diye konuştu.

“ÇOCUĞA ZAMANINDA DOĞRU KİTABI VERMEK ÇOK KIYMETLİ”

Çocuklara doğru kitabın verilmediği zaman sevmediği yemeğe verdikleri tepki gibi tepki verebileceklerini hatırlatan Saçıntı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kitap okuma alışkanlığı zor kazanılacak bir alışkanlık değil. Sadece, çocuğa zamanında doğru kitabı vermek çok kıymetli. Çünkü sevmediği yemeği önüne koyup yemesini beklemek gibi o da. Doğru kitabı çocuğa vermediğimiz zaman sevmediği yemeğe verdiği tepki gibi bir tepki verir. Bunu kırmak çok zor değil. Bizim burada iyi olduğumuzu düşünüyoruz. Tüm veli ve öğretmenlere bizlerin kapısı açık. Çocuk hangi yaşta hangi kitabı okumaya başlar, bunda çok büyük oranda başarımız var. Buraya gelen kişilerin kitap okumasında sıkıntısı hiç olmadı. Kitap okuma alışkanlığını hep kazandırdık. Veliler ve öğretmenlerin bu konuda birçok teşekkürünü aldık. Kitap okumada sıkıntısı olan ve çocuğunun kitap okumasında yardımcı olmak isteyen veli ve öğretmenleri her zaman buraya beklerim, bu konuda kendilerine yardımcı da olurum.”