Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Keşanlı işadamı Ahmet Yörük ile birlikte Edirne’ye giderek Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile Keşan’a açılmasına karar verilen Sağlık Meslek Yüksekokulu’na ilişkin görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

YENİ OKUL BİNASI 6 BİN METREKARE KAPALI ALAN OLACAK

Trakya Üniversitesi’ne bağlı olarak Keşan’a bir Sağlık Meslek Yüksekokulu açılması için gerekli kararın çıktığını öğrendiklerini belirten Özcan,Hayırsever işadamımız Ahmet Yörük, bu okulun binasını yapmak istiyor.  Okul binasının yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alanı olacak. Yani şu anki mevcut binanın yarısı kadar bir büyüklükte bir bina. Yarın (bugün) Edirne’ye gidip Rektör’ümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile bu konuyu görüşeceğiz” diye konuştu.

KAMPÜS PROJESİ HAZIRLAMALIYIZ

Okul binasının Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun da bulunduğu üniversite arazisine yapılacağını da kaydeden Özcan, şöyle konuştu:Bu arazi toplam bin 200 dekar bir alan. Burada çok az bir miktarda özel mülkiyet var.  Bu alanda şu an için bir imar planı yok. Bunu sağlamak için önce bir 18. Madde uygulaması yapmamız gerekiyor. Eğer bu çalışmaları gerçekleştirirsek o arsa bir üniversite kampüsü şeklinde gelişecek. Yarın öbür gün başka başka bölümlerin açılması söz konusu olduğunda hangi binanın nereye yapılabileceği proje üzerinde görülebilecek. Yarınki görüşmemizde Rektörümüze bu konuyu da ifade edeceğim”