AYŞİN SEÇİL GEZER

Sağoğlu, “Seçim bir günlüktür. Demokrasinin en önemli unsuru olan seçim odamızda ilk defa yapılmıyor. Bizler işimize ve var olan sorunların çözümüne odaklanmalıyız.  Odamızın meclisinden yönetim kuruluna, komitelerden çalışanlarına kadar hizmet kalitemizi nasıl arttırırız, gerçek anlamdaki projelerimizi nasıl hayata geçiririz, bölgemizde istihdam ve katma değeri nasıl sağlarız, eğitimli ve daha modern bir yaşam için ortak aklı nasıl oluştururuz bunun yollarını aramalıyız. Bence KTSO kültürüne yakışan da budur.” ifadelerini kullandı.

SİZİN ODA MECLİSİNDE OLMANIZIN NE ANLAMI VAR?

Keşan TSO Meclis Üyesi Turgay Akıncıoğlu hakkında eleştirilerde bulunan Ertan Sağoğlu, “Oda meclis üyesi Sayın Turgay Akıncıoğlu inşaat sektörü ile ilgili yerel basına yaptığı açıklamada; 2018 yılının çok iç açıcı görünmediğini, ilk çeyreğinin çok kötü geçeceğini, ikinci çeyreği için yorumda bile bulunmanın sakıncalı olacağını söyleyerek sektörümüzle ilgili son derece karamsar bir beyanat vermiştir. Bizler gelecekle ilgili ancak planlama yapabiliriz. Takdir yüce Allah’ındır. Ancak sizler gelecekle ilgili karamsarsanız, umutlu değilseniz, sorunlara odaklandıysanız, çözümler üretemiyor, planlamalar yapamıyorsunuz demektir. O zaman sizin oda meclisinde olmanızın ne anlamı var? Hatta bir de mevcut oda yönetimi tarafından seçimlere Sarı liste 7. meslek grubundan tekrar aday gösteriliyorsunuz. Bu düşünce yapısındaki kişiler bölgemize ve üyelerimize nasıl katkı sağlayacak? Demek ki sizler inşaat sektöründen ümidinizi kesmişsiniz.” dedi.

BÖLGEMİZİN DİĞER BÖLGELERDEN OLUMLU OLARAK AYRIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Kırmızı Grup olarak inşaat sektöründe umutlu olduklarını ifade eden Sağoğlu, şu şekilde konuştu: “Bizler Kırmızı grup olarak 2018 yılında bölgemizde inşaat sektöründen son derece ümitliyiz. Lokomotif sektör durumunda olan ve beraberinde 200’e yakın iş kolunu etkileyen inşaat sektöründeki büyüme piyasaları olumlu etkileyecektir. Aynı zamanda inşaat sektörü olarak bölgemizin diğer bölgelerden olumlu olarak ayrışacağını düşünüyoruz.2017 yılında çalışmaları biten imar düzenlemesinin de yeni yılda sektörümüze çok ciddi ivme kazandırdığını daha şimdiden görüyoruz. Bunun yanı sıra devam eden mevcut doğal gaz çalışmaları esnafımızı ve bölgemizi perakende satışlarda dinamik tutmaktadır. Biz bölge interlandında hizmet veren güçlü inşaat firmalarına sahibiz. Bu firmalar bölgemize ve ülkemize ciddi katma değer ve istihdam sağlıyorlar. Bizler bu firmalarımızı teknolojik ve sektörel gelişmelerden haberdar ederek, fuar organizasyonları düzenleyerek destek olmalıyız.”

MEVCUT ODA YÖNETİM KURULU ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİL SORUN ODAKLI BİR ZİHNİYET SERGİLİYOR

Keşan TSO’nun Mevcut Yönetimi hakkında da konuşan Ertan Sağoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Mevcut oda yönetiminin söylemleriyle düşünceleri kesinlikle örtüşmüyor. Çünkü mevcut oda yönetim kurulu çözüm odaklı değil sorun odaklı bir zihniyet sergiliyor. Biliyorsunuz, yüksek okul öğrencileriyle bir toplantı yapmak istedik ama okul yönetimine dilekçe vererek engel olmak istediler, bilgi ve proje amaçlı yayınladığımız ‘Kırmızı Bülten’ için şikâyetçi oldular. Şunu belirtmeliyim ki bizler Kırmızı Grup olarak bültenimizde hiçbir kimse ve kuruma ne bir hakaret ve ne de bir kötü ithamda bulunduk, bulunmayız. Çamur at izi kalsın anlayışı bizim söylemimiz olmadı ve olamaz. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Kendilerinin alınganlık gösterdikleri yazının, oda yönetimine geldiğimizde biz Kırmızı Grubu da kapsadığının farkında bile değiller.”

KAMUOYUNUN VE ÜYELERİMİZİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

2017 yılının son meclis toplantısının basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirildiğini belirten Sağoğlu, “Ayrıca 2018 yılının geçici bütçesinin de görüşüleceği son meclis toplantısında, meclis üyelerinin oy çokluğu ile siz basın mensuplarının toplantıya alınmayışını kamuoyunun ve üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi demokrasiyi içine sindirmiş, tepeden inme değil tabandan gelen gücünü kullanarak çalışmalarını devam ettirmelidir.” şeklinde konuştu.

NİÇİN BÖYLE BİR AYRIMCILIK YAPIYORSUNUZ?

Ayrımcılık yapıldığı konusunda da iddialarda bulunan Ertan Sağoğlu, “Arkadaşlar Keşan TSO yönetim kurulu başkanı, oda personeli ile birlikte bazı oda üyelerini ziyaret edip ajanda ve değişik hediyeler veriyorlar. Ben de oda üyesi olarak soruyorum odamızın kayıtlı olarak yaklaşık 2.500-3.000 üyesi var. Neden özellikle bazılarına veriyorsunuz? Diğer üyeler de sonuçta bu odaya aidat ödüyor. Niçin böyle bir ayrımcılık yapıyorsunuz?” dedi.

KIRMIZI GRUP OLARAK, ÇALIŞMALARIMIZI BAŞKALARININ BAŞARISIZLIĞI ÜZERİNE KURMADIK

Sağoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Altını çizerek söylüyorum, Kırmızı Grup olarak bizler, çalışmalarımızı başkalarının başarısızlığı üzerine kurmadık. Bölgemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı veren, vizyon oluşturan, projeleri ile öncü ve örnek olan, küresel değişimleri okuyabilen, bölgemizin dinamiklerini harekete geçiren ve onlarla ortak proje oluşturan, bu projelerin neticelenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapan, her daim üyelerinin ve halkımızın yanında olan bir oda yönetim şeklini benimsiyoruz.”

BÖLGEMİZİN VE ÜYELERİMİZİN DEĞİŞİMİ KAÇIRMAMASI GEREKİYOR

Sağoğlu, Kırmızı Grup olarak şunları önemsediklerini ifade etti: “İster tarım-gıda, ister ticaret-sanayi, isterse turizm olsun sonuçta hepsinin ortak paydası dijital teknoloji. Geleneksel ticaret anlayışı küçülüyor, e ticaret ise hızla büyümeye devam ediyor. Bölgemizin ve üyelerimizin bu değişimi kaçırmaması gerekiyor. Kim ne iş yaparsa yapsın odaya kayıtlı tüm üyelerimizi oda bünyesinde oluşturacağımız veri tabanı ile dijital ve tasarım dünyasıyla buluşturacağız. Her 3 ayda bir bölgemizin ( Keşan, İpsala, Enez) analiz raporlarını şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız. Bu raporlar içinde; işsizlik rakamları, açılan ve kapanan işyeri sayıları, İhracat rakamlarımız, takibe düşen kredi kartı miktarları, yazılan veya takibe düşen çek-senet verileri, üyelerimizin öneri ve şikâyetleri olacak, tüm bunları 3 ayda bir herkes görecek.”

KIRSALA ÜRETİMİ YAYMALI VE TEŞVİK ETMELİYİZ    

Kooperatifleşmeyi önemsediklerini kaydeden Sağoğlu, şöyle konuştu: “Bizler kırsala üretimi yaymalı ve teşvik etmeliyiz. Bunun için kooperatifleşmeyi çok önemsiyoruz. Amacımız öncelikle atıl durumdaki köy okullarımızı kalkınma ajansımızdan alacağımız hibe desteklerle yeniden restore ederek, köy muhtarlığı öncülüğünde (Sayın muhtarlarımıza sesleniyoruz. Bu atıl durumdaki okullara sahip çıksınlar, sonra çok işimize yarayacak.) köy kadınlarımızın ve kızlarımızın yaptığı ürünleri satabilecekleri yöresel ürünler satış noktası haline getirmektir. Bu projelerimizle ilgili bilgileri daha detaylı olarak tüm gruplarımızdaki arkadaşlarımızdan duyacaksınız.”

BÖLGEMİZİN GELİŞMESİNİ SAĞLAYACAK BİLGİ, BİRİKİM VE HEDEFLERİMİZ VAR

Eğitim konusuna da önem verdiklerini kaydeden Ertan Sağoğlu, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Bizler ayrıca eğitim konusuna çok önem veriyoruz. Eğitimdeki en önemli önceliğimiz ise genç kızlarımız ve kadınlarımıza kişisel gelişim, mesleki eğitim ve sertifika kursları olacaktır. Bizler odamızı bir eğitim atölyesine dönüştüreceğiz. Bunu tüm üyelerimiz yakından hissedecektir.  Çünkü kadınlarımızı ve kızlarımızı sade bir çalışan olarak değil, işveren olarak ta görmek istiyoruz. Üyelerimiz ve halkımız şunu bilmelidir ki bizler Kırmızı Grup olarak farklıyız. Çünkü samimiyiz, çünkü bölgemizin gelişmesini sağlayacak bilgi, birikim ve hedeflerimiz var. Her şeyden önemlisi de birlikte başarabileceğimize olan inancımız var.”