Makine Mühendisleri Odasının Keşan’da doğalgazla ilgili yapılan çalışmalara her zaman katkı verdiğini belirten Şahin, “Hava kirliliği ile de ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalara destek verdik. Bundan sonrada Belediye ile işbirliği içinde olacağız. Hava kirliliğini azaltma yönünde çalışmalara devam edeceğiz. Doğalgazla ilgili çalışmalara ek olarak Keşan’da serbest çalışan makine mühendisi arkadaşlarımız ve doğalgaz işi yapacak firmalara GAZDAŞ firması yetkililerince doğalgazla yapılacak işlemlerle ilgili projelendirme ve doğalgaz tesisatıyla ilgili açıklayıcı bilgi verilecek. Bu bilgilendirme Keşan Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda 3 Ağustos 2016 tarihinde saat 14.00’te yapılacak. İlgilenen arkadaşları bekliyoruz.” dedi.

YÖNETİCİLERİN ÖZEN GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ

Mahalli Çevre Kurulunun aldığı kararları hatırlatan Şahin, “5800 kalorinin altında kömür girişi yasaklandı. Ayrıca girişi yapılacak olan kömürlerinde Belediyenin kontrol noktasından ‘Görülmüştür’ mührü basıldıktan sonra kullanımlara yönelik apartmanlara girmesi gerekiyor. Keşan’da bulunan yöneticilerin buna özen göstermesini istiyoruz. Bu şekilde hava kirliliğinin bu yıl biraz daha azalacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

OTOMATİK KAZANLARDA SAĞLIKLI VE VERİMLİ YAKILABİLİR

Kendi kömürlerimizin otomatik yakmaya uygun olmadığının daha önceki çalışmalarda görüldüğünü dile getiren Mehmet Ali Şahin, “Şimdi yeni yakılacak kömürün kükürt oranı düşük olduğundan bunların otomatik olan kazanlarda da daha sağlıklı daha verimli yakılabileceği bellidir. Elle yüklemeli kazanlarında uygun olanlarına otomatik yakıcı monte edilerek hem hava kirliliği azaltılmış olur.  Hem de ısı konfor elde edilmiş olur.” diye konuştu.