Şahin, konuyla ilgili şunları söyledi: “Edirne GAZDAŞ Sorumlu Müdürü makine mühendisi Cumhur Pekdemir ve onunla beraber 3 kişilik bir teknik ekip Keşan’da bulunan serbest çalışan makine mühendisleri ve doğal gaz işi yapacak olan firmalara teknik bilgilendirme yaptı. Projelendirme nasıl olacak, bunlar nasıl firmaya gönderilecek, Projeler onaylandıktan sonra ne gibi işlemler olacak, bunlarla ilgili bilgi verme toplantısı yapıldı. Kendisine Edirne Makine Mühendisleri Odası adına teşekkür ediyoruz.”

KAZANLARA GÖRE KÖMÜR YAKILMALI

Keşan gündeminde 5800 kalorilik kömür yakılmasının olduğunu belirten Şahin, “Kömür bu şekilde olunca, fındık, ceviz, portakal şeklindeki çeşitlerle satışa sunulmuş durumda. Elle yüklemeli kazanlarda genellikle portakal olarak tanımlanan kömürler alınırsa daha verimli olur. Çünkü fındık kömür içerisinde bir miktar toz kömürde olacağından dolayı toz kömür ızgaranın altından yanmadan düşebilir. Bu nedenle portakal kömür alınmasını apartman yöneticilerine tavsiye ediyoruz. Diğer otomatik yakıcı kazanlarda fındık kömür sipariş vermelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü onlar toz kömür vermişte olsa otomatik yakıcılar bu şekildeki kömürleri de yakabilirler.” dedi.

YERLİ FİRMALARI TERCİH ETMELERİNİ İSTİYORUZ

GAZDAŞ Edirne Şube Müdürünün verdiği bilgiye göre, Kasım, Aralık ayları civarında Keşan’a doğal gaz verileceğini belirten Şahin, “Bununla ilgili altyapı çalışmaları devam etmekte. Muhtemelen Eylül ayının 2. yarısında Keşan Belediyesi ile ortaklaşa Köşk Düğün Salonunda hem yakıcılara hem apartman yöneticilerine seminer verilmesi planlanıyor. Keşan’da doğal gazla ilgili altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar bitene kadar bizde Makine Mühendisleri Odası olarak bütün çalışmalarımızı tamamlayıp hazır hale geleceğiz. Keşanlılardan yerli firmaları tercih etmelerini istiyoruz. Bu tercihin onların için uzun vadede daha avantajlı olacağını düşünüyorum. Çünkü doğal gaz gelen her yerde gelip 1-2 yıl hizmet verip ondan sonra firmayı kapatıp giden işletmeciler olmakta. Bunlara dikkat ederlerse kendileri için daha iyi olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.