Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, dün düzenlediği basın toplantısında Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek ve Yeni Mescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar’ın yerel basında yer alan açıklamalarına cevap verdi. Kemik, açıklamasında “Benim ve dernek çalışmaları hakkında bildiği bir şey olup da söylemeyen adam değildir” dedi.

Geçen hafta içinde, AK Parti Keşan Belediye Başkan aday adayı Mustafa Mercan’ın ziyareti sırasında ve İzzetiye Köyü’nün Keşan’a bağlanıp bağlanmaması konusunda yerel basına açıklamalar yaptığını ve bu söylemlerinde kendi şahsi düşüncelerini ifade ettiğini kaydeden Kemik,Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın yaptığı açıklama konusunda konunun bir tarafı olduğu için bir şey demeyeceğim ancak, bu iki mahalle muhtarı arkadaşımın bunlara neden tepki gösterdiğini anlayamadım” dedi.

 KANTAR, OXFORD’DAN MEZUN DA BİZ Mİ BİLMİYORUZ?

Yeni Mescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar’ın yaptığı açıklamada Gökçetepe’de bulunan Orman Kampı’na değindiğini,  ayrıca kendilerinin ölüm veraseti başta olmak üzere muhtarların yapması gerektiği birçok resmi evrakı hazırlamayı bilmediğini ima ettiğini belirten Kemik, şunları söyledi: “Öncelikle şunu söylemek isterim, Gökçetepe’de bulunan orman kampı ile ilgili olarak bildiği, gördüğü bir şey olup Da söylemeyen adam değildir.  Ben lise mezunuyum bunu her şekilde ispat etmeye hazırım ama Fikret Kantar acaba Oxford mezunu da bizim mi haberimiz yok? Bizim ölüm veraseti ve diğer resmi evrakları hazırlayamadığımızı belirtmiş. Ben bilmediğim bir şey olursa gider bilenden öğrenirim ve öğretenin de elini öperim. Ancak böyle bir şey söz konusu değildir. Ölüm veraseti ve diğer resmi evraklardan biz çok iyi anlarız ve bugüne kadar hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik.

İZZETİYE İLE İLGİLİ KARARI KÖY HALKI VERECEK

Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’e açıklamasında şahsı ve dernek ile ilgili ifadeler kullandığı için cevap verdiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Kemik, “Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki İzzetiye ile ilgili kararı yine bu köyde yaşayan vatandaşlarımız verecek. 14 Temmuz’da yapılacak olan referandum bunu belirleyecek.  Ben açıklamamda bu konudak dernek adına değil kendi şahsi düşüncelerimi ifade ettim. Çünkü İzzetiye’nin Keşan’a bağlanmasının ardından Çamlıca beldesi ve onun da  ardından benim muhtarı olduğum Gökçetepe köyü gündeme gelecek. Bu nedenle benim açıklama yapmam kadar doğal bir şey yok” dedi.

KÖY MUHTARLIĞI DAHA ZOR

Nedim İşlek’in yaptığı açıklamada mahalle muhtarları olarak işlerinin zor olduğunu belirttiğine de değinen Kemik, “Evet mahalle muhtarlarımızın da işleri zor ama ne iş yaptırıyorlar? Mezarlık mı düzenliyorlar, camilerin bakım ve onarımlarını mı yaptırıyorlar, kanalizasyon mu kazdırıyorlar?” diye sordu. Köy muhtarlarının işinin çok daha zor olduğuna dikkat çeken Kemik, “Keşan’da belediye var ve mahallelerin sorunlarını o gidermeye çalışıyor. Oysa köylerde köy muhtarları her türlü hizmetin gelmesi için çalışmak zorunda” diye konuştu.

VATANDAŞA BEDAVA HİZMET VERİYORUZ

Başkanı olduğu derneğin amacına uygun çalışıp çalışmadığının belde ve köylerde yaşayan vatandaşlara sorulması gerektiğini de ifade eden Kemik, şöyle konuştu: “Derneğimize üye 52 muhtar var. Bu muhtarlar olarak vatandaşlara verdiğimiz hiçbir hizmette 1 kuruş bile ücret almıyoruz. Ama Keşan mahalle muhtarları bu hizmetleri belirlenen ücretler üzerinden yapıyor.

ŞAHSİ GÖRÜŞLERİMİ AÇIKLADIM

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı olarak kendisinin bir şahsi görüşünün olduğunu ve bunu açıklamaktan çekinmediğini de ifade eden Kemik,  “Ben yaptığım açıklamalarda kendi şahsi görüşümü dile getirdim. Derneğimize üye 52 muhtar arkadaşımın da hepsinin bir siyasi görüşü var. Her şey sandık başına gidildiğinde belli olur” dedi.

İŞLEK’İ ZİYARET EDİP ÜYELİK KARTINI VERDİK

Dernek yönetimi olarak 20 Ekim 2009 tarihinde Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’i ve Büyük Cami Mahallesi Muhtarı İlhami Coşkun’u Belediye Çocuk Parkı’nda bulunan bürolarında ziyaret ettiklerini de kaydeden Kemik,Hatta o ziyaret sırasında Nedim İşlek’in üyelik kartını da teslim ettik.  Biz Keşan’da yapılan arazi toplulaştırma çalışmaları sırasında mahalle muhtarlarına yardımcı olmak için Edirne’den gelen yetkililere dernek lokalimizi açtık. Haftalarca burada çalıştılar” şeklinde konuştu.

100 TON SU KULLANAN AYDA 600 LİRA ÖDEYECEK

Kemik, açıklamasını İzzetiye’nin Keşan’a bağlanması halinde köyde yaşayan ve hayvancılık yapan vatandaşların çok büyük sorunlar yaşayabileceklerine de değinerek bitirdi ve “Ağılların köy dışına çıkarılması gündeme gelecek. Bu büyük bir sıkıntı yaratacak. Ayrıca bugün için köylerde kullanılan suyun tonu 75 kuruş ile 1 lira arasında, oysa Keşan şebeke suyunun tonu yaklaşık 6 liraya geliyor. Köyde hayvancılık yapan vatandaşlardan ayda 100 ton kadar su kullanan var. Bu parayı ödeyebilecekler mi?” diye sordu.