- Pandemide dünyaya yardım ettiğini söyleyip kendi halkına yardım etmeyen TEK ÜLKEYİZ.
- Tüm ülkeler pandemide vatandaşlarına yüz milyarlarca dolar maddi yardım paketleri açıklarken iban verip vatandaşlarından para isteyen TEK ÜLKEYİZ.

- Pandemide verdiği kredileri ya da faiziyle ötelediği kredi borçlarını vatandaşa verilen maddi yardımmış gibi gösteren TEK ÜLKEYİZ.

- Virüsün belirli saatlerde bulaşıp belirli saatlerde bulaşmadığını; açık havada parklarda bulaşıp AVM’lerde bulaşmadığını; özel araçlarda bulaşıp toplu taşımada bulaşmadığını keşfeden TEK ÜLKEYİZ.
- Tüm ülkeler vaka ve ölüm oranlarını doğru ve detaylı açıklarken vaka ve ölüm sayılarını milli menfaat gerekçesiyle saklayan tek ÜLKEYİZ.
- Kendi vatandaşları salgından kırılırken en gelişmiş ülkelere bile tıbbi yardım yaptığını söyleyen, kendi vatandaşına aşı temin edemezken başka ülkelere aşı yardımı yapan TEK ÜLKEYİZ.
- Gerçek vaka ve ölüm oranlarının doğruluğu konusunda kendi vatandaşlarının bile güvenmediği TEK ÜLKEYİZ.
- Tüm ülkeler aşı konusunda açık bir politika izlerken; neden, kaç paraya, hangi aşıları ve kimler üzerinden aldığımızı bilmeyen TEK ÜLKEYİZ.
- Pandemi süresince millete sıkı tedbir dayatıp, tüm STK’ların genel kurullarını erteletip sonrasında vatandaşla dalga geçer gibi lebalep parti kongreleri düzenleyip hükümet eliyle salgını yaygınlaştıran TEK ÜLKEYİZ,

-Tarikat şeyhlerinin kalabalık cenaze törenlerine devlet erkanıyla katılan ve cumhuriyet düşmanlarını onurlandıran anma faaliyetlere devlet eliyle yol veren, sonra tedbir gerekçesi ile milli bayramların sembolik törenlerini bile yasaklayan TEK ÜLKEYİZ.
-Tüm dünya pandemi sürecinde bilim adamlarının ve sağlık örgütlerinin görüşlerini dikkate alırken sözde bir bilim kurulu oluşturup başta Tabipler Birliği olmak üzere tüm sağlık örgütlerini yok sayan TEK ÜLKEYİZ.
Tüm ülkeler sonbahar ve kış döneminde tam kapanma yapıp şimdi açılırken, yaza girmek üzere her şeyi bok edip kapanma yapan tek ülkeyiz.
Tüm ülkeler turizm sezonundan aylar önce tedbir alırken seyredip tam turizm sezonuna girerken önlem almaya çalışan tek ülkeyiz.
- 65 yaş üzeri vatandaşları aylarca eve kapatıp neredeyse pandeminin sorumlusu ilan eden TEK ÜLKEYİZ.
-Sağlık sistemi çöktüğü, ağır hastaların yoğun bakımlarda yer kalmadığı için sedyelerde bekletildiği halde başarı öyküsü yazmaya çalışan TEK ÜLKEYİZ.
- Tedbir alıyormuş gibi yapıp aldığı her tedbiri mış gibi uygulayıp etkili sonuç bekleyen TEK ÜLKEYİZ.
- Pandemide hijyen sağlamak üzere başımıza kıçımıza kolonya, dezenfektan sürmeyi önerip marketlerde alkollü içeceklerin satışını yasaklayan tek ülkeyiz.

- Vakalar yükselirken bilim insanlarının itirazına rağmen tüm tedbirleri gevşetip açılan, zamanında tedbir alıp kapanmış olan ülkeler açılırken tam kontrolü kaybedip kapanmaya giden TEK ÜLKEYİZ

- Tüm bu beceriksizliklere rağmen kendi sorumluluklarından kaçmaya çalışıp yüksek vakalardan vatandaşını suçlayan TEK ÜLKEYİZ.

- Diğer ülkeler kötü yönetilen salgın yüzünden ülkemize seyahat kısıtlaması getirirken; Dünya Sağlık Örgütünce sağlık sisteminin övüldüğüne, salgınla mücadelesinin dünyaca örnek alındığına ve tüm dünyaca kıskanıldığına inanan TEK ÜLKEYİZ.
-  Bugün seçim olsa bu saçmalıkları yapan iktidara ve yancısına hala % 40 oy verecek olan tek ülkeyiz. HAYIRLI OLSUN.

Sözün Özü: Covid salgınında tüm dünyanın yakından izlediği bir ülke olduğumuz gerçektir. Muhtemelen salgında ne yapılmaması gerektiğini bize bakarak öğreniyorlardır.