AYGÜL KONAR

Şen, dün saat 11.00 sıralarında yaptığı basın açıklamasında, Keşan Belediyesinde çalışmakta olan işçilerin yetkili sendikası olarak bazı tespit ve uyarılarda bulunduğunu belirtti.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na seçim öncesinde işçi çıkarmayacağına dair yapmış olduğu söylemleri hatırlatan Şen, “Seçime sayılı günler kala sendika üyesi bir işçiye cami havlusunda omzunu tutarak ‘abdestli ağzımla söz veriyorum seçildiğim takdirde kimseyi işten atmayacağım’ şeklinde bir söylemde bulundunuz mu? Seçim kampanyası süresince Keşan Belediyesinde 700’den fazla işçi çalışıyor söyleminde bulundunuz. Demek ki personel sayısına ilişkin bir fikriniz vardı ve ben bu kadar işçi olduğunu bilmiyordum, bu yüzden fazla olan işçi sayısını düşüreceğim söylemi doğru değildir. Üstelik 700 işçi çalışıyor dediğiniz Keşan Belediyesinde görüldü ki sadece 550 işçi çalışmaktadır. Öyle ise fazla işçi çalıştığı iddiası doğru değildir.” dedi.

“BU KAMU ZARARI USULSÜZ İŞÇİ ALIMINA İLİŞKİN BİR KAMU ZARARIDIR”

Helvacıoğlu’nun geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a usulsüz işçi alımına ilişkin 9 milyon civarında kamu zararı çıkarıldığını ifade ettiğini dile getiren Şen, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu kamu zararı usulsüz işçi alımına ilişkin bir kamu zararıdır. Dolayısı ile sizin bu işçileri çalıştırmakla suç işlediğiniz iddiası doğru bir iddia değildir. Bu durumun sizi bağlayan tek tarafı personel giderlerinin yüzde 40’ın altına düşmeden yeni personel istihdam edemeyeceğiniz gerçeğidir. Yoksa kanun size bu işçileri işten çıkarın diye bir şey kesinlikle emretmiyor. Tam aksine işçi çıkarmanız bir suç teşkil etmektedir. Daha önce çıkardığınız yedi üyemiz için bu güne kadar ödediğiniz (yüz on beş bin TL tazminat ödeneceğini söylemiştiniz) rakamları ve dava sonucu ilave olarak ödenecek tazminatı kamuoyu ile paylaşacak mısınız? Açıklamanızda 50-60 kişilik personel fazlalığından söz ediyorsunuz. Şunu net olarak belirtmeliyim ki sizin hedeflediğiniz personel giderlerine ulaşmak için 50-60 kişi değil personelin yarısını işten çıkartmanız gerekir ki bu da mümkün değildir. Zaten emekliliği gelen personeli emekliliğe sevk etme işlemleri de diğer taraftan devam etmektedir.”

“İNSANLARI İŞİNDEN ETMEK BİR BÜYÜK KAVGANIN SEBEBİDİR”

Personel giderlerinin Belediye bütçesinin yüzde 40’nı aşmamasının kanuni bir şart olduğunu vurgulayan Şen, “Sendika olarak bizim bu konudaki düşüncemiz insan odaklı çalışan belediyelerde personel her zaman eksiktir, personel fazlalığı söz konusu değildir. Belediye insana, yaşlıya, engelliye, kadına, çocuğa, yurttaşa hizmet kurumudur. Şayet belediyeye böyle bakarsanız personel fazlalığından değil eksikliğinden yakınmanız gereklidir. Zaten bölgemizde ki belediyelerin büyük bir çoğunluğu da bu sınırın üzerindedir, ancak hiçbir belediye işçi çıkarımına gitmemektedir. Üstelik bu durum işçi çıkarmak için mazeret olarak öne sürülürken, diğer taraftan sebebi ve vasfı her ne olursa olsun Keşan Belediyesine işçi alınmaktadır. Yine bir taraftan personel fazlalığım var diyorsunuz, diğer taraftan Belediye Personel Şirketi üzerinden sigortasız yevmiyeci işçi çalıştırıyorsunuz. Personel giderlerini düşüreceğim diyen Belediye Başkanı Keşan Belediyesinden nakil giden memur personel yerine İstanbul’da ki bir ilçe belediyesinden yine nakil olarak karı-koca memur personeli belediye bünyesine katmaktadır. Üstelik her fırsatta belediyede ki karı-koca, baba-kız gibi aynı aileye mensup personelin çalışıyor olmasından şikayet ederken böylesi uygulamalar kamuoyunun dikkatinden kaçmamaktadır. Sayın Helvacıoğlu Belediyenin denetlenmesi için müfettiş talep ettiklerini ve bu müfettiş raporuna göre işçiler üzerinde tasarrufta bulunacaklarını ifade etmektedir. Şunu açıkça belirtmeliyim ki gelecek müfettiş Belediyenin iş ve işlemlerinin kanuna aykırılık teşkil edip etmediğine bakar, personel çıkar ya da personel al diye bir rapor tutmaz. Belli ki siz işçi çıkarmak için mazeret aramaktasınız. Ancak şunu hiçbir zaman unutmayın insanları işinden etmek bir büyük kavganın sebebidir. Bu kavganın adı ekmek kavgasıdır. Sizin bildiğiniz hiçbir kavgaya benzemez.” şeklinde konuştu.

“KEŞAN’IN ÇOK CİDDİ ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR”

Şen, açıklamasında son olarak Başkan Helvacıoğlu ile bu konulara ortak bir çözüm bulmak için bir araya gelme çağrısını yenileyerek, şunları söyledi: “Düşünün ki bir kurumun başında ki yönetici yolda çalışırken gördüğü personeline ‘düzgün çalışmıyorsunuz, hepinizi işten atacağım’ diyerek onları tehdit etmektedir. Böyle bir kurumda ne moral ne de verimlilikten söz edilebilir. Böyle bir çalışma ortamından da başarı çıkmaz. Siz Belediye Başkanı olarak bu insanlar ile birlikte çalışacaksınız. Şikâyetiniz var ise alıp karşınıza konuşun. Bu arkadaşların Sendikası var onunla bir araya gelerek sıkıntı ve sorunlara çözüm arayabilirsiniz. Bir gün müdür yaptığınız personeli ertesi gün memur, başkan yardımcılığı görevine getirdiğiniz personeli bir süre sonra görevden almaktasınız. Artık personel ile uğraşmayı bırakın. Keşan’ın çok ciddi çözüm bekleyen sorunları var. Yerel seçimler öncesi vermiş olduğunuz sözler var. Artık bu projelere odaklanın. Aksi halde üyelerimizin iş akdinin feshine gidildiği takdirde DİSK/Genel-İş Sendikası olarak başta Keşan Belediyesinde genel grev olmak üzere gerek hukuki gerekse de örgütlülük ve üretimden gelen her türlü hakkımızı kullanmaktan çekinmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz. Böylesi bir süreçten hem siz, hem Keşan halkı zarar görecektir. Bunun için Sayın Helvacıoğlu’na bu konulara ortak bir çözüm bulmak için bir araya gelme çağrımızı yineliyoruz.”