Dün, Türkiye’de yüzbinlerce üyesi bulunan 5 sendika ve birlik dün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Kocaeli, Balıkesir gibi birçok ilde kitlesel olarak yapılan eylemlere Keşanlı sendika üyeleri Keşan’da iş bırakarak destek verdi.

Taksim Gezi Parkı’na 16 Haziran 2013 Pazar akşamı yapılan polis müdahalesi sonrası DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDHB ortak eylem kararı almıştı. Dün yapılan iş bırakma eylemine 27 bin üyeli Türk Diş Hekimleri Birliği ise ilk kez destek verdi.

 

Genel-İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen, dün iş bırakma eylemi hakkında yaptığı açıklamada DİSK’in aldığı grev kararı doğrultusunda sendika üyesi birçok Keşanlının iş bırakma eylemine katıldığını ancak geç haberdar edildiklerini söyledi.

Şen, eylem kararının şubeye geç ulaştığını ancak buna rağmen sabah saatlerinde sendika üyeleri ile görüşerek eylem kararının bildirildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Elimizden geldiği kadar iş bırakma eylemine katılım sağlamaya çalıştık. Eğer eylem kararı daha önce bildirilseydi daha geniş katılımlı bir kitle ile eyleme destek verebilirdik. İşyeri temsilcilerimize kısa süre içinde alınan karara rağmen verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.”