HABER MERKEZİ

17 Şubat 2019 Pazar günü saat 11.00’de Edirne Lalezar Restaurant’ta başlayan kongrede Divan Başkanlığı’na Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, kâtip üyeliklere de, Genel İş Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahmut Şengül ve Genel İş Mali İşler Daire Başkanı Mehmet Güleryüz getirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çalışkan, bir konuşma yaparak, işçi, sınıfının her gün şartlarının AKP İktidarı tarafından zorlandığını, Genel İş’in büyük bir aile olduğunu ve bu ailede bulunmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek, “Sendikamız sizlerle büyüyor. Emek mücadelemizi sizlerle birlikte yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.31 Mart yerel seçimleri emekçiler için çok önemli. Bu seçimde emek ve emekçinin yanında olan partilere destek vererek AKP’ye gerekli cevabı vermeliyiz. Kongremizden şu müjdeyi de sizlere vermek istiyorum. Yerel seçimlerin ardından Tekirdağ’da Trakya’daki 2.Şubemizi açacağız. Çünkü Trakya da her gün büyüyoruz. Şu anda 7 bin üyemiz bulunuyor. Bu nedenle Tekirdağ’da 2.Şubemizi açacağız. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Çalışkan’ın konuşmasının ardından söz alan çıkmayınca, DİSK Genel İş Sendikası’nın Faaliyet ve Denetim Kurulu Raporu ayrı ayrı oylanarak oybirliği ile ibra edildi. Daha sonra seçimlere geçildi. Seçim öncesi aday İbrahim Canki ile Salim Şen birer konuşma yaptı. İki aday birbirlerine başarılar diledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Salim Şen’in başkanlığını yaptığı Mavi Liste 177 oy alarak seçimi kazandı, İbrahim Canki’nin başkanlığını yaptığı Beyaz Liste ise 77 oyda kaldı.

DİSK Genel İş Trakya Şubesi’nin Yönetim ve diğer kurulları şu kişilerden oluştu.

Başkan; Salim Şen, Yönetim Kurulu Asil; Burak Ersin, Caner Makasçı, Barış Güne, Hasan Kıral Yönetim Kurulu Yedek; Erol Çaça, Kamil Tunca, Bülent Karaca, Fulya Kandemir, Ferhat Güç

Denetim Kurulu Asil; Meral Köprülü, Emre Gürel, Hasan Özgür Aydın, Ercan Coşkun, Aykut Karahan. Denetim Kurulu Yedek; Mehmet Serkan Can, Gülçin Altan, Ali Gülseren, Kerem Topluoğlu, Hilmi Aydoğdu. Disiplin Kurulu Asil; Fikret Özdemir, Semra Özen, Ersan Çetin, Sabri Bayraklı, Arif Bülent Çolak. Disiplin Kurulu Yedek; R.Çiğdem Özyürek, Ayhan Parakin, Çetin Şahin, Cemal Sezen, Behlül Göçer. Üst Kurul Asil; Salim Şen, Caner Makasçı, Murat Karavil, Cüneyt Yılmaz, Yusuf Ceylan, Ayhan Parakin, Gürkan Malkoç, Halil Şara, Efkan Demirbozan, Nihat Çakal, Erdem Çeneli, Levent Özgüler, Hüseyin Yörükler, İlker Eren, Erhan Ünel, Kamil Tunca, Erdem Katırancı, Sedat Çıkıkçı. Üst Kurul Yedek; Zeliha Güler, Harun Mamuk, Ferhat Şen, Şevket Uçak, Recep Gülfidan, Onur Özkan, Kemal Özmen, Güven Çakmakçı, Mutlu Bal, Volkan Fidan, Sadık Ürkmez, Ramazan Üren, Tufan Koru, Şükrü Gümüş, Oktay Kıran, Bekir Alkan, İsmail Karataş.