Makyol İnşaat Şantiye Sorumlusu Harita Mühendisi Armağan Soytürk, dün yaptığı açıklamada, Enez Kavşağı’ndaki çalışmaların sona ermesiyle Sanayi ve Destek Kıtaları kavşaklarındaki yol genişletme ve düzenleme çalışmalarına hız verildiğini bildirdi.

Sanayi Kavşağı’nın diğer kavşaklar gibi köprülü olmayacağını ve hemzemin kalacağını ifade eden Soytürk, Sanayi Kavşağı’nda yolun daha da genişleyeceği, ayrıca kavşağın ortasında bulunan dönerin ise 20’den 24 metre genişliğe çıkarılacağını kaydetti.

HARCAMALAR ARTINCA SANAYİ KAVŞAĞI HEMZEMİN KALDI

Armağan Soytürk, Sanayi Kavşağı’nın planlanmasına rağmen giderlerin yüksek olmasından dolayı hemzemin geçit olarak düzenlendiğini dile getirerek, “Orta yuvarlağın boyu 20 metreydi. Ancak Karayolları’nın standartları nedeniyle bu yuvarlak 24 metreye çıktı. Ortada bir genişleme olacak. Dolayısıyla mevcut yolda da bir genişleme olacak. Daha önceden 3 kavşak köprülü kavşak olarak yapılacaktı. Ancak yapılan hesaplar ve sonradan çıkan harcamalardan dolayı Sanayi Kavşağının köprülü olması iptal edildi. Diğer kavşaklar ise çalışmaları başladığından 3 kavşakta çalışma olmasının trafiği kötüye sokacağını düşündüğümüzden, bu kavşakta çalışmalara yeni başladık. Eğer 3 kavşağı da aynı anda başlatsaydık, şehir merkezine girişlerde ve trafikte ciddi anlamda sıkıntılar olabilirdi. Keşif çalışması sürekli yapıldı. Bütçemiz çok fazla harcandığından Karayolları burasının köprülü kavşak olarak yapılmaması karar verdi.” dedi.

SANAYİ KAVŞAĞI GENİŞLEYECEK
Çalışmaların sürdüğünü ve Sanayi Kavşağı’ndaki yolların genişletildiğini aktaran Soytürk, şunları söyledi: “Ortadaki yuvarlağın 24 metreye çıkmasıyla birlikte yolda da genişleme oldu. Daha önce 10 buçuk olması gereken yol, 13 buçuk genişliğine çıktı. Ayrıca şehre girmek isteyen araçlar trafiğe ve ışığa hiç takılmayacak. Direkt olarak yan yollardan şehir merkezine girecek.  Bu yan yolları da imar yoluna kadar birleştireceğiz. Ayrıca yapılacak olan alt geçitlerle de bu yollar birbirine bağlanacak.”

KISA SÜRE İÇERSİNDE KAVŞAĞI AÇACAĞIZ

Armağan Soytürk, hava şartlarının el verdiği oranda çalışmaları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini dile getirerek, “Bütün çalışmalar hava koşullarından dolayı aksadı. Bizim burada 20 günlük bir işimiz var. Hava düzgün giderse 20 günde bu yolu hazırlar ve trafiğe açarız. Ancak yağmurdan dolayı çalışmalarımızda aksama oluyor. İnşallah hava şartları iyi gider. Çünkü yağışlı havalarda asfalt çok sağlam olmaz. Kısa süre içersinde kavşağı açacağız.” diye konuştu.