SONGÜL KONAR

Dün, saat 14.00 sıralarında Sanayi Sitesi Kooperatifi önünde yapılan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, S.S. Keşan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Salim Şevik ve sanayi esnafı katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Şevik, çalıştay toplantısının Keşan’a ve sanayi esnafına hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra söz alan Şapçı da şöyle dedi: “Ticaret ve Sanayi Odası olarak Keşan Küçük Sanayi Sitesiyle birlikte çok önemsediğimiz bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hepimiz sizin gibi 7 gün 24 saat burada olamıyoruz. Bu yüzden sanayi esnafının problemlerine tam anlamıyla hakim değiliz. Bu nedenle problemlere ve yaşanılan sorunlara çare bulmak için çalıştay düzenlemek istedik. Sizin sorunlarınızı dinleyip, çözüm yolu bulmaya çalışacağız.”

HELVACIOĞLU: “SANAYİ SİTEMİZDEKİ SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Helvacıoğlu ise, Çok açık ve net söylüyorum, Keşan’ın daha geri gitmesine kimsenin tahammülü yok. Şimdi el ele vereceğiz, Keşan’da birlikte yaşıyorsak ayrı gayrı yok, nereli olduğumuz önemli değil. Keşan’da yaşamak önemli. Bugüne kadar görev yapmış başkanlara çok teşekkür ederim. Başkanım çalıştayda ne yapmamız gerektiğini anlattı. Sanayinin sorunlarını tespit ettik, oda başkanlığı yaptığım zamanlarda da tespit etmiştim. Eski Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik aynı zamanda kooperatif başkanıydı. Bu görevi yaparken kendisi elinden geleni yaptı ama yetmedi, çünkü iki görev birden yürütmekte zorlanıyordu. Görevine yeniden döndü, huzurunuzda kendisinden bu açığı kapatmasını istiyorum. İş dünyasından gelen bir kardeşiniz olarak Sanayi Sitesi’nin sorunlarını biliyorum. Sanayi sitemizde sorun çok, aydınlatmasından güvenliğine kadar. Bu çalışmayı hep birlikte yapmalıyız. Girişlerimizin derhal düzenlenmesi gerekiyor. Yollarımızın gözden geçirilmesi gerekiyor, dijital döneme geçmemiz lazım. İki girişimizde de hırsızlıklar yaşandığını duyuyorum. Bu konuda çok önemli tedbirler almamız gerekiyor. Belediyemiz bu konuda hazır. Emniyet Müdürlüğü’müzün konuyla ilgili çabaları da yadsınamaz. Ekonominin kalkınma temelinde yalnızca belediye yok, marka şehri olacaksak ekonomi kalkınacak. Şimdi Keşan takım elbise giyiyor. Hükümetimizden daha fazla destek alma zamanı geldi. Pantolon ayrı, ceket ayrıydı. Şimdi isteme zamanı. ” şeklinde konuştu.

Toplantı sanayi esnafının sorunlarını aktarması, karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.