Rasim Ergene Caddesi üzerinde ve ona bağlı yan sokaklarda ikinci defa kurulan Keşan Pazarı’nda, ara sokaklarda tezgah açan esnaf çaresiz bir karamsarlık içinde olduklarını söyledi. Rasim Ergene Caddesi üzerinde tezgah açan esnafın bir şekilde işini yürütebileceğini, ancak kendilerinin arada kalmaları ve pazaryerinin bir bütünlük içinde olmaması nedeniyle çok zor günler geçireceklerini söyledi.

DALAR: BU TARLA KABAK YAPMAZ

Arif Dalar isimli esnaf, muhabirimize tezgahının yerinin değiştirildiğini iddia ederek, 9 Şubat 2013 tarihinde açtığı tezgah ile geçen cumartesi günü açtığı tezgah yerinin farklı olmasından yakındı. Tezgah açtıkları yerde ne yaz ne de kış mevsiminde iş yapabileceklerini belirten ve “Bu tarla kabak yapmaz” diyen Dalar, “Vatandaşımız, 1 kilo patates için yüzlerce metre yol yürümez, gelip de bizi burada bulmaz, bulamaz. İnşallah yeni bir düzenleme yapılır İnönü İlkokulu bahçesi de pazaryeri olarak açılır, biz de oraya gideriz” diye konuştu.

DEMİRPEK: ELLERİM DE CEPLERİM DE BOŞ

Kur’a çekiminin uygun yapılmadığını iddia eden Ömer Demirpek ise pazara Keşan dışından gelenleri Rasim Ergene Caddesi üzerinde kabul edilmediklerini ve sapa taraflara yönlendirildiklerini söyledi. Keşan’da yıllardır tezgah açtığını ve yüzlerce müşterisi bulunduğunu kaydeden Demirpek, “Sabahın 7’ sinde tezgahımı açtım ancak şimdi saat 11.00 oldu daha siftah yapmadım. Ellerim cebimde oturuyorum. Ne olacak bizim halimiz?” dedi.