HABER MERKEZİ

Topluluk üyeleri Faruk Eker, Muammer Taşkıran ve Ahmet Buruk'un gerçekleştirdiği tur 5 gün sürdü ve yaklaşık 350 kilometre pedal çevirdi. Dereköy Gümrük Kapısından başlayan bisiklet yolculuğunda Karadeniz kıyısı takip ederek Tsarevo, Sozopol, Burgas ve Nesebar'a kadar gidildi.

Beşinci gün Burgas ,Malko Tarnovo yolu takip edilerek devam eden tur yine Dereköy Gümrük Kapısında son buldu. Diğer bir faaliyette de dün itibariyle SARDOS üyesi Zafer Kahraman Keşan, Didim arası bisiklet turu için yola çıktı.
SARDOS Başkan yardımcısı Muammer Taşkıran yaptığı açıklamada, “Topluluğumuzun planlı yaz faaliyetlerinden birisi olan Bulgaristan turumuzu kazasız sorunsuz gerçekleştirdik. Zorlu fakat bir o kadar da görsel ve tabi yönü zengin dağ yollarını takip ederek Karadeniz kıyısına  Tsarevo şehrine indik. İlk gün bu şirin tatil beldesinde kamp attıktan sonra ertesi gün sahil şeridinin eski yolunu takip ederek Sozopol şehrine geldik. Burası geniş plajları, su sporları açısından zengin aktiviteleri ve geni yeme içme mekanları açısından çok güzel bir yer. Öğle yemeğimizi yedikten sonra Burgas'a doğru yola koyulduk. Akşama doğru Burgas'a yaklaştığımızda şehre 10 kilometre kala bizi muhteşem bir bisiklet yolu karşıladı. Şehrin içinde de aynı yolların kilometrelerce devam ettiğini gördük, darısı bizim yaşam alanlarımızın başına. Burgas geniş plajları, eğlence, kültürel ve birçok spor alanını içinde barındıran oldukça büyük bir parkı ile bizleri hayran bıraktı. O gün Burgas'ın sahil bölgesinde güzel bir yerde kamp attık ve ertesi gün en güzel yerlerden birisi olan Nesebar'a doğru pedallar döndü. Nesebar yeni yapılaşmanın yanında  eski yerleşim yeri ve tarih kokan niteliği ile çok güzel bir yer. Burası Unesco tarafından Dünya Mirası kabul edilen ve korumaya alınan bir bölge. Tarihi evleri, kiliseleri, kalesi ve kendi mutfağı ile meşhur balık lokantalarının bol olduğu görülmesi ve gezilmesi gereken yerleşim yeri. Üçüncü gün konaklamamızı da bu güzel otantik ve muhteşem yerde yaptık ve sabah çok güzel bir gün doğumuna uyandık. Gerekli hazırlıklarımızı yaptıktan sonra Burgas şehrine döndük ve gezemediğimiz görmeyi düşündüğümüz yerleri de gezdikten sonra dönüş yoluna koyulduk. Beşinci gün yine zorlu fakat çok güzel orman yollarından geçerek Dereköy gümrük kapısından ülkemize döndük. Topluluk olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar insanları bisiklete özendirmeye çalıştık. Bisikleti ulaşım, hobi, spor, eğlence, sosyalleşme gibi birçok açıdan zengin maksatlarla  kullanılabileceğinin mesajını vermeye çalıştık ve bu hedefte de devam edeceğiz. İlerleyen yıllarda bisiklet yolları ile çevrilmiş her yaştan insanların bisiklete bindiği bir kentte yaşamak en büyük ümit ve dileğimizdir.” dedi.