Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) bisiklet grubu yarın Keşan'dan Çanakkale Şehitler Abidesi’ne pedal çevirecek.

''Şehitlerimize Saygı Bisiklet Turu'' adını verdikleri bu proje 3 gün sürecek ve yarımadada bulunan tüm şehitlikler ziyaret edilecek. Bisikletçiler, 18 Mart Şehitler günü dolayısı ile'  Şehitlik anıtı önünde yapılacak  törene katılacaklar ve tören sonunda yola çıkacaklar. Tur, 20 Mart pazar günü Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde son bulacak.
SARDOS adına açıklama yapan Faruk Eker;  “Ülkemiz çok hassas bir dönemden geçiyor, her gün yeni acılar yaşıyoruz .. Bu sebeple topluluk olarak 25 bisikletçi, anlamı milletimiz için büyük olan Şehitleri anma gününde, Şehitler diyarı Gelibolu yarımadasına pedal çevireceğiz. Yol üzerinde  bulunan tüm köylere de uğrayıp muhtarlarımıza Şanlı Türk Bayrağımızı hediye edeceğiz. Pazar gününe kadar tüm şehitlik ve anıtları ziyaret edip turu Şehitler abidesinde sonlandıracağız.
Amacımız her şeye rağmen vatan ve bayrağımıza sıkı sıkı bağlı kalmamız gerektiğini, bu ülkenin Çanakkale'de ne büyük  acılar çekilerek kazanıldığını, hatırlatmak ve dikkat çekmek.
Her anlamlı projede olduğu gibi  bu sosyal projede de desteğini esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan'a, Başkan Yardımcımız Cengizhan Aktan'a , değerli meclis üyelerimize ve personeline topluluk olarak teşekkürlerimizi sunarız.”
dedi.