GİZEM GÖRÜR

YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİNE GİRECEĞİZ

SARDOS olarak, faaliyetlerinin devam ettiğinin altını çizerek, sözlerine başlayan Eker, “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte havaların çok sıcak olmasından ötürü doğa yürüyüşlerini bitiriyoruz. Orman içerisine girmek yaz döneminde risk oluşturuyor ve yürüyüş açısından da uygun bir hava koşulu yok. Bundan ötürü de İlkbahar gibi yürüyüşlerimizi bitiriyoruz. Yaz döneminde bisiklet ve kamp üzerine yoğunlaşıyoruz. Bunun haricinde kültürel etkinliklerimiz olduğunda bunları da planlıyoruz. Ramazan Ayı’nın olması ve havaların sıcak gitmesinden ötürü faaliyetlerimiz durgun geçiyor. Temmuz ayından itibaren yine yoğun bir çalışma dönemine gireceğiz.” dedi.

BİSİKLET GELİŞMİŞLİĞİN SİMGESİDİR

Çocuklara yönelik faaliyetleri yoğunlaştırdıklarını ifade eden Faruk Eker, sözlerine şöyle devam etti: “Çocukların bisiklet kullanımını artırmak için çalışıyoruz. Bisiklet gelişmişliğin simgesidir. Bisiklet çevreci, doğasever, park sorunu olmayan ve insan hayatına çok büyük katkı sunan bir araçtır. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca gençler tarafından sentetik uyuşturucuların kullanıldığı bir dönem içerisinden geçiyoruz. Gençleri bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bisiklet ve diğer etkinliklere katmak için çalışıyoruz.”

BİZİM SİYASETLE İŞİMİZ YOK

Ağaç kesimleri hakkında da eleştirilerde bulunarak sözlerine devam eden Eker, “Biz doğanın katledilmesiyle ilgili de her türlü problemin karşısında durmaya çalışıyoruz. Ağaçlar bizlerin oksijen deposudur. Biz ağaçların kesilmesini hiçbir şekilde istemiyoruz. Türkiye’nin her yerinde kesimlerin olduğunu görmekteyiz. Kesimler yol yapmak, yeni tesisler yapmak için gerçekleştiriliyor. Keşke ağaç kesimleri olmasa da mevcut şekilde muhafaza edilse. Ağaca olan saygının gösterilmesi gerekiyor. Ama ağaç kesimleri zaman içerisinde siyasi amaç için kullanılıyor. Ancak bizim siyasetle işimiz yok. Biz siyaseten herkese yakın olduğumuz kadar, herkese de uzağız. Olaya sadece doğa ve çevre anlamında bakıyoruz. Ağaç kesilmeleri konusunda çok ciddi problemler var. Ağaçların kesilmesi nedeniyle önümüzdeki günlerde ağaç kalmayacak ve böylece yangınlar da olmayacak. Ağaçlar endüstriyel plantasyon çerçevesinde kesiliyor. Kesilen ağaçların yerine yenileri dikiliyor ancak bunların büyümesi en az 40 sene sürüyor. Dolayısıyla, ağaç konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekiyor. Ağaç kesimi yapılan neresi olursa, gerekli tepkinin verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ÇÖP PROBLEMLERİ MEVCUT

Keşan’da ve sahillerinde yaşanan çevre kirliliği hakkında da düşüncelerini paylaşan Faruk Eker, şöyle devam etti: “Yaz döneminin gelmesiyle birlikte piknik sezonu açıldı. Piknik yapılan alanlar genellikle orman alanlarının bulunduğu yerlerdir. Orman alanlarında piknik yasak olmasına rağmen yapılıyor ve insanların bu konuda gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyoruz. İnsanlar piknik yaptığı alanda yaktıkları mangal ateşlerini mutlak suretle söndürsünler. Aksi takdirde istenmeyen olumsuzluklarla karşı karşıya kalınıyor. Ayrıca, piknik yapan insanlar tüm çöplerini bırakarak alandan ayrılıyor. Uzun kum bölgesinde büyük çöp yığınları oluşmuş durumdadır. Bazı insanlar çöp yığınlarını yok etmek için yakarak kurtulmaya çalışıyor ancak yok edilmesi mümkün değil. Yine o bölgede yanmış çöp yığınları kalmaya devam ediyor.”

OKULLARDA EĞİTİM VERİLMELİDİR

Eker, sözlerini şöyle tamamladı: “Yolculuk yapılırken araçtan atılan sigara izmariti ve camlardan ötürü yangınlar meydana geliyor. Biz her türlü kirliliğe karşıyız. Temiz bir çevre ve temiz bir toplum özendiğimiz, özlediğimiz bir ortamdır. Çocuklarımıza, çevreye gerekli duyarlılığı göstermesi için okullarda eğitim verilmelidir.”