Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) olarak bu hafta sonu,  Orda bir köy var uzakta projesi kapsamında pedallar Mahmutköy’e döndü. Sabah saatlerinde Keşan’dan çıkış yapan bisikletçiler ana yolu takip ederek Korudağ  zirvesi 350 rakıma kadar pedal çevirdiler. Oradan araziye giren ekip sırt hatlarını takip ederek Mahmutköy’e indiler, köyü gezen ve halk ile oturup sohbet eden grup akşam saatlerinde faaliyetlerini tekrar Keşan’da sonlandırdılar.  

SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, “11 pedalcanın katıldığı etkinlikte 55 km pedal çevrilirken, zaman zaman çamurlu yollarda, bazen de dere yataklarında  bisikletini sırtımızda taşıyarak yapılan tur tam bir dağ bisikleti tadında oldu. Bu proje kapsamında köyleri tanımanın keyfi çok farklı. Geçmiş yıllarda sadece köy kahvesinde çay içmek için dururduk köylerde. Fakat bu proje kapsamında  köyü gezip köy çeşmesinde hayvanını sulayan teyze ile bahçesinde turşu yapan analar ile  veya peçkasında akşam yemeğini pişiren yurdumun güzel insanları ile yapılan içten sohbetin tadı bir başka oluyormuş. Orda bir köy var uzakta, o köy gerçekten bizim köyümüz hissini doyasıya yaşıyoruz bu faaliyetlerde.
3-9 Kasım Organ bağış haftası dolayısı ile yaptığımız kampanyaya duyarlı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Keşan Devlet Hastanesi C blok Kat 2 adresinde mevcut olan organ bağış birimine  mesai saatleri içinde giderek işlem yaptırabilirsiniz.. Gelin, umudu kaybedenlere bir umut olalım.”
şeklinde konuştu.