Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) Sözcüsü Faruk Eker, dün yaptığı açıklamada 26 Ekim-9 Kasım 2016 tarihleri arasındaki Organ Bağış Haftası nedeniyle başlatmış olduklar Organ Bağışı Kampanyası hakkında bilgi verdi.

Geçen Çarşamba günü itibariyle kampanyayı başlattıklarını ve 9 Kasım’da son bulacağını belirten Eker, Kampanya bitecek fakat biz yinede bu konuda çevremize organ bağışı konusunda bilgilendirme ve yönlendirmede bulanacağız. Düzenlemiş olduğumuz kampanyayı hem Keşan halkı için hem de sosyal medyadan bizi takip edenlerden yetkili kurumlara organ bağışında bulunduklarını dair bir bilgiyi bize vermeleri istedik. Böylece yapmış olduğumuz kampanya ile ne kadar farkındalık yaratmış olduğumuzu, ne kadar kişiye ulaşabildiğimizi ve duyarlılık sağlayabildiğimizi göreceğiz. Çünkü ilerleyen dönelmede de farklı kampanyalar düzenlemek istiyoruz. Organ bağışı kampanyasından alacağımız geri dönüş sayısına göre başarıya ulaşıp ulaşmadığını göreceğiz. Eğer hedeflediğimiz rakamlara ulaşamazsak daha fazla ilgiyi nasıl çekebiliriz diye farklı metotlar düşüneceğiz. dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Faruk Eker, Keşan’da vatandaşlarımızı yönlendirmeye başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Bağışta bulunacakları ilgili birimde bir form doldurmaları gerekiyor. Bu işlemde 5-10 dakika kadar sürüyor. Bu yüzden toplu bir şekilde başvurmak yerine grup grup giderek başvuruda bulunmayı hedefledik. Organ bağışı yapmak isteyen fakat kuruma ulaşım sıkıntısı yaşayan kişiler içinde sosyal medyadaki kampanyanın altında bir cep telefonu numarası belirttik. Bağışta bulunmak isteyenleri kendi imkanlarımızlar götürerek kampanyaya amacına ulaştırmak istiyoruz. Bağışta bulunmak isteyen kişiler için her türlü desteği vereceğiz.”   

BU KONUDA EMPATİ KURMALIYIZ

Organ bağışının önemini belirten Eker, “Vatandaşlarımız şanssızlık eseri kaza ve benzeri bir şekilde hayatlarını kaybedebiliyorlar. Kişi eğer daha önceden organ bağışında bulunduysa 2, 3, 5, 7 kişiye kadar bağışladığı organları ile hayata döndürebiliyor. Biz de organ bağışı bekliyor olabiliriz. Bu konuda empati kurmalıyız. Sen ölüyorsun fakat bağışladığın organların ile ihtiyacı olan kişilerin hayata tutunmalarını sağlıyorsun. Sadece ihtiyacı olan kişiyi değil, o kişinin çevresindeki kişilerinde mutlu olmalarını sağlıyorsun. Ne kadar çok kişiyi organ bağışına yönlendirebilirsek yapmış olduğumuz işin mutluluğunu faydasını görmek istiyoruz.” dedi.