Edirne'de, geçen Pazar günü internet üzerinden organize olan kadınlar, renkli kıyafetler giyip, bisiklet kullananların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla tur düzenledi. Tura, SARDOS’lu kadınlar da katılarak, destek verdi 
İnternet üzerinden organize edilen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na yaklaşık 100 kadın katıldı. Kadınlar, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne destek amacıyla Atatürk Anıtı önünde bir araya gelirken, renkli kıyafetler giyip, bisikletlerini de süsledi. Trafiğe kapalı olarak Saraçlar Caddesi'nden geçerek yaklaşık 10 kilometre pedal çeviren kadınlara bazı erkekler de destek verdi. Gruptaki kadınlar adına konuşan Esmanur Demircan, turu kadına ve bisikletliye saygıya dikkat çekmek için düzenlediklerini ifade ederek, “Biz bu turu kadınların dilediği gibi, korkmadan, istedikleri kıyafetleriyle sokağa çıkmaları için düzenliyoruz. Kadınları da rahatlıkla okullarına, işlerine bisikletle gidebilsinler. Bu tur Edirnemiz için umarım güzel bir başlangıç olur.” dedi.
SARDOS’LU KADINLAR DA KATILDI
“Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na Keşan’da faaliyet gösteren SARDOS’lu kadınlar da katılarak, destek verdi. SARDOS’lu kadınlar, şunları söyledi: “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na SARDOS bisiklet grubu kadınları olarak katıldık. Bu günün otomobilsiz kentler günü olmasından dolayı ayrı bir önemi var. Bisikletin ne kadar masum bir araç olduğu ve kadınların özgürce bisiklete binebileceğinin mesajını vermek için pedalları çevirdik. SARDOS kadın bisikletçileri olarak temiz dünya temiz gelecek sağlıklı yaşam için tüm sosyal etkinliklerde olmaya devam edeceğiz. Bu organizasyonun Edirne'de de düzenlenmesinde öncülük eden Esmanur Demircan kardeşimize teşekkür ederiz.”
RODOSTABİKE BİSİKLET ŞENLİĞİNE DE KATILDI
Diğer yandan SARDOS'un kalabalık bir bisikletçi grubu da, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından  “İki Teker, Bize Yeter” sloganı ile bu yıl ilki yapılan  Rodostabike Bisiklet Şenliğine katıldı. İlk olmasına rağmen 1200 kişinin katıldığı şenlik Trakya bölgesinde de bir ilk oldu. Tekirdağ sahil bölgesinde toplanan bisikletçiler kayıt işleminin ardından etkinliğe özel dağıtılan tişört ve katılım belgelerini aldıktan sonra öğle saatlerinde Kumbağ'a pedal çevirdiler. Kumbağ'da öğle yemeğinin ardından tekrar başladığı noktaya dönen bisikletçiler 30 km. pedal çevirdiler. Sahil dolgu alanında katılan Dernek, Kulüp, Topluluk ve Gruplara Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan anı plaketleri verildi. Çeşitli sponsor kuruluşları tarafından verilen hediyelerin çekilişlerinin ardında akşam saatlerinde faaliyet son buldu.
SARDOS adına bir açıklama yapan Faruk Eker, “Bu hafta sonu yakın bölgemizde yapılan iki güzel etkinliğe topluluk olarak katılmaktan büyük mutluluk duyduk. Bölgemizde yapılan her güzel etkinlik davetinde topluluk olarak , nazik davetlerine iştirak ederek destek vermekten sevinçliyiz . Her daim de destek vermeye devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler insanların bisiklet ve doğa sporlarına karşı ilgisini arttırmakta ve daha fazla kitle bisiklete binme eğilimi göstermektedir. Böylece daha az trafik sorunu, daha az karbon salınımı, daha az ekonomik kayıp ve daha çok sağlıklı yaşam ortamı oluşmaktadır .. Bu sebeple sloganımız 'Arabadan İn, Bisiklete Bin.' Herkesi güncel hayatında bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanmaya davet ediyoruz.”