HABER MERKEZİ

Bayram tatilini bölgesinde değerlendiren dernek üyeleri hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Dernek üyeleri, bayramın üçüncü günü Çorlu Demir Pedal Bisiklet kulübünden gelen bisikletçi misafiri ile birlikte Keşan Gelibolu arasında günübirlik 145 km. lik bir tur gerçekleştirdi. Tur sabah saatlerinde yol yarış bisikletleri ile Keşan'dan başladı.

Öğleyin Gelibolu'ya varan bisikletçiler kısa bir öğle molasından sonra dönüş yaparak akşamüzeri tekrar Keşan'a ulaştı. Cuma günü de, bir grup SARDOS üyesi davetli olarak Şarköy ilçesinde yapılan 2. Şarköy Motosiklet Festivaline katıldı. Üç gün devam eden festivalde çok keyifli anlar yaşayan ekip, motosikletliler için dünyanın merkezi olarak kabul edilen noktada Motosiklet heykelinin açılışına katıldı. Açılışa katılan kulüp ve dernekler ile birlikte, SARDOS adına kurdeleyi Dernek Başkanı Faruk Eker kesti. Festivale katılan SARDOS üyeleri pazar günü, Şarköy Motosiklet Kulübü üyeleri ve Başkan Ayhan Coşkun'a teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Pazar günü de SARDOS bisikletçileri 80 km. lik bir dağ bisikleti turu gerçekleştirdi.

Zorluk derecesi 120 km. ye eşdeğer olan tur, Kılıçköy, Karlıköy ve Karatepe rotasını takip ederek Hızırilyas tepeye çıkıldı. Buradan Beyköy'e inan bisikletçiler tekrar Karatepe rotasını takip ederek Dişbudak köyüne geçti. Buradan Mercan göleti yanından Mercan köyü, kanal yolu, Çamlıca ve Bahçeköy istikametinden devam edilerek akşamüzeri Keşan'da turu bitirdi. Tur arasında yağmur geçişine de yakalanan bisikletçiler çamur ile birlikte zorlaşan parkura rağmen yorgunlukla birlikte alınan keyif ve mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. SARDOS yetkililerinin yaptığı açıklamada hafta sonları bu tür keyifli dağ bisikleti turlarının devam edeceğini ve doğa ile bütünleşmek isteyen tüm bisiklet tutkunlarını etkinliklerine beklediklerini beyan edildi.