Keşan'da yaptıkları sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken önemli topluluklardan biri olan SARDOS (Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu), toplum yararına yapılan etkinliklerde birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

SARDOS Üyesi Faruk Eker, kısa bir süre önce Keşan'da yapılan Kan Bağışı Kampanyası'nda, bir günde yapılan kan bağışında, Trakya rekorunun kırılmasından dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.

SARDOS EN FAZLA BAĞIŞ YAPAN OLUŞUM OLDU

Bu rakamlara bakıldığında, tüm toplulukların omuz omuza verdiğinde, çıtaların daha da yükseldiğini ve rekorlar kırılabildiğinin gösterildiğine değinen Eker, “Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu bu kampanyada en fazla bağış yapan oluşum olarak birinci oldu. Biz de bunun haklı gururunu yaşıyoruz. Bağış yapan üyelerimizin bazılarında kan tutma fobisi olması, kan seviyesinin sınırda olması gibi olumsuz etkenlere rağmen bağış yapabilmek için gösterdikleri gayret ve özveriyi takdir etmemek elde değil.” dedi.

HER ZAMAN DESTEĞE HAZIRIZ

“Bir çok sivil toplum kuruluşu asıl kuruluş amacının dışında topluma, çevreye, doğaya faydalı olacak her projeyi hayata geçirecek çalışmalar yapmalıdır” SARDOS olarak, kuruluş amaçları olan doğa sporu faaliyetlerinin yanında, sosyal sorumluluk projeleri de üreterek topluma katkı sunmanın gayreti içerisinde olmaya çalıştıklarını ifade eden Faruk Eker, “Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik faaliyetimiz, organ bağış kampanyamız ve en son olarak Kan Bağış Kampanyası'ndaki etkimiz, tüm canlara katkı sunup farkındalık yaratma düşüncemizin bir göstergesidir. Bizler tüzel kişiliği olan bir STK değiliz, bir bütçemiz yok ama gönlü zengin elini taşın altına koymaktan çekinmeyen kocaman yürekli bir arkadaş topluluğuyuz. Umudumuz bu tür faaliyetlerimizin çevremizde bulunan topluluk, dernek, kulüp ve benzeri tüm oluşumlara örnek olmasıdır. Bir çok sivil toplum kuruluşu asıl kuruluş amacının dışında topluma, çevreye, doğaya faydalı olacak her projeyi hayata geçirecek çalışmalar yapmalıdır. Toplumumuzun büyük kısmı siyasi, ekonomik, iç ve dış olaylar gibi bir çok sebeple mutsuz olduğunu görüyoruz. Bu mutsuz ortamda sivil toplum kuruluşlarının dibini aydınlatan bir mum değil sosyal sorumluluk projeleri ile çevresini aydınlatan bir ışık olması en büyük temennimizdir. SARDOS olarak imkanlarımız ölçüsünde asli faaliyetlerimizin yanında farkındalık yaratacak sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz. Bu çabalarımızla çevremizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olacağımızı ve yeni projelerin hayata geçirilmesi konusunda inancımız tamdır ve bizler topluluk olarak her zaman desteğe hazırız.” diye konuştu.