HABER MERKEZİ

8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısı ile toplanan kadın bisikletçiler, bisikletlerine taktıkları günün anlam ve önemini belirten döviz ve renkli balonlarla pedal çevirdiler. Hastane caddesini takip ederek Cumhuriyet meydanında son bulan farkındalık turu, halkın alkış ve desteğini aldı. Cumartesi günü de gelecek günlerde yapılacak bisiklet etkinliklerine hazırlık maksatlı Küçükdoğanca, Yaylagöne, Danışment rotasını takip eden 50 km.lik bir antrenman sürüşü yapıldı. SARDOS, pazar günü de farklı yerlerde 3 farklı etkinlikle haftayı dolu dolu kapadı.
BO-CE Dağ Bisikleti Gece Yarışı 10 Mart 2019 tarihinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin desteği ile 8’inci kez düzenlendi. Maçka Demokrasi Parkında kurulan parkurda Türkiye'nin dört bir yanından gelen elit takım ve sporcuların yanında vatandaşlar da yarıştı. Kadın erkek her yaştan sporcunun katılımına açık olan organizasyon Elit Erkekler, Elit Kadınlar, Junior, U23, 30-40 Master, 50+ Master kategorilerinde gerçekleştirildi. Bu yarışta SARDOS adına üye Coşkun Öztürk de pedal çevirdi. Bir diğer etkinlik de Edirne'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen bisiklet sürüş etkinliği oldu. Edirneli bisiklet gurupları ile birlikte SARDOS'u temsilen topluluk başkanı Şinasi Göktaş destek verdi. Daha sonra Bisikletçiler Karaağaç yoluna 200 karaağaç fidanı dikimine katıldılar. Haftanın son etkinliğinde de SARDOS üyesi 26 bisikletçi ile Kılıçköy, Türkmen, Gündüzler, Hamzadere barajını takip ederek Koyuntepe köyüne ulaştılar, burada öğle yemek molası verip dinlenen bisikletçiler, Kocahıdır, Aliçopehlivan, Akçeşme ve Boztepe üzerinden Keşan'a ulaştı. Toplamda 73 km. pedal çeviren topluluk üyeleri güzel bir antrenman sürüşünü daha bitirmiş oldu.

SARDOS Topluluk temsilcileri, “Bu haftaki etkinliğin kahramanı 14 yaşında olmasına rağmen büyükleri ile birlikte harika bir performans göstererek 73 km. pedal çeviren Yağızhan Ballı oldu, kendisini tebrik ediyor ve kocaman alkışlıyoruz. Gençleri spora özendirmek için tüm gayretimizi gösteriyoruz. İlerleyen günlerde insanların yüreğine dokunan, topluma örnek olacak bir dizi etkinliklerimiz devam edecek. Bu güzel bahar aylarında halkımızın doğaya çıkmasını, doğa ile temas kurmasını ve şehir içi ulaşımda bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.” dedi.