HABER MERKEZİ

Edirne Gazeteciler Derneği Başkanı Derya Sarılarlı, “Bu işe gönül vermiş, emeğini harcamış, ekmeğini çıkartmış herkesin örnek aldığı, fikirleri ve uyarıları günümüzde daha da iyi anlaşılan Mumcu Edirne’de de unutulmadı. Düzenlenecek törenle anılacak.  Bizlerin ‘Gazetecilik’ mesleğinde kendisine kılavuz olarak seçtiği ustaların başında gelen Mumcu,  mesleğini ve kalemini menfaat için satmamış, mesleğe leke getirmemiş örnek bir kişidir” dedi.

Sarılarlı, Uğur Mumcu’nun 1980’lerde yazdığı yazılarda, televizyonlarda ve toplantılardaki konuşmalarında FETÖ belasına dikkati çektiğini hatırlatarak, şunları belirtti: “Mumcu, yargı organlarındaki ve ordudaki siyasal İslamcı kadrolaşmaya daha o yıllarda dikkati çekmişti. Belki onun bu uyarıları yetkili kişilerce iyi anlaşılıp, tedbirler alınsaydı; Türkiye, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine maruz kalmayacaktı. Hayatının her aşamasında dürüst, cesur ve onurlu yaşam felsefesine uygun hareket etmiş Mumcu’yu özellikle genç gazeteciler iyi bilmeli. Hayatını ve eserlerini okumalılar.”

Sarılarlı, Uğur Mumcu’nun, 1993’de kendisine düzenlenen bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, “24 Ocak günü, arabasına kurulan ve patlama gücü yüksek C-4 plastik patlayıcısından oluşan harekete duyarlı bombanın patlamasıyla katledilen Mumcu’nun cinayet failleri hala bulunamadı. Onu öldürerek susturduklarına inanan katiller, aslında Mumcu’yu Türk Milletinin özelinde ölümsüzleştirdiler. Başta biz gazeteciler olmak üzere tüm Türkiye’de özgürlüğe, laikliğe, cesurca yaşamaya, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ülkesini ve milletini sevenler Mumcu’yu hiçbir zaman unutmayacaktır. Edirne Gazeteciler Derneği olarak bizlerde Atatürk, Mumcu ve benzerlerinin açtığı yolda kararlılıkla yürümeye mesleğimizin onurunu da kollayarak, devam edeceğiz” dedi.