Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, Saros Körfezi’nin sadece Erikli’den ibaret olduğunu düşünmenin yanlış olduğunu, körfezin bir bütün olarak düşünülerek tanıtımının buna göre yapılması ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğine dikkat çekti.

SATILMAYAN ARSA KALMADI

Saros Körfezi’nin en güzel koylarının ve doğal güzelliklerinin bulunduğu Sazlıdere ve Gökçetepe’de turizm konusunda geç kalınmadan yapılması gereken birçok şey olduğunu vurgulayan Kemik, Bu iki sahil köyümüzün sahillerindeki imar mevzuatı bir an önce ele alınmalıdır. Binalar dikildikten sonra buralarda plan yapmak, yol açmak çok zor olabilir. Ayrıca bu bölgenin altyapı sorunlarının ivedilikle çözülmesi gerekir. Bu iki sahilimizde yollar açılmamış ve kanalizasyon getirilmemiş durumda. Yol yakınken bazı hizmetlerin mutlaka getirilmesi lazım. Turizmin geleceği bakımından bu iki sahilimizle ilgili olarak geç kalınan bir gün bile çok önemli.  İleride, verilen izinlerden sonra bu sahillerimizde hiçbir şey değişmeyecektir. Sahillerimizde altyapı anlamında hiçbir yatırım yok. Sahillerde konutlar kurulduktan sonra altyapı hizmetleri nasıl getirilecek? Gökçetepe Sahili’nde satılmayan arsa kalmadı. Artık bazı çalışmalar yapılmalı. Su konusunda yaşanan bazı gelişmeler var. Çokal Barajı’ndan gelen su ile bu sıkıntı en geç 2015 yılında çözülecek.” dedi.

PLANLAR ACİLEN YAPILMALI

Çamlıca Beldesi’nin imar sınırları içerisinde bulunan iki sahilin belediye kapandıktan sonra durumunun ne olacağı yönündeki belirsizliğin devam ettiğini de söyleyen Kemik şöyle devam etti: Normal şartlarda bu iki sahilin İl Özel İdaresi’ne bağlanacağını düşünüyoruz. Ancak bu konuda planların acilen yapılması lazım. Yerel seçimlerden sonra yaz sezonuna çok kısa bir zaman kalıyor. Şu anda sadece ruhsat veriliyor. Buradaki çöp toplanması, ilaçlama çalışmaları konusunda neler yapılacak? Belediye kapanmadan bu soruların cevaplarının verilmesi gerekir.”

SAROS KÖRFEZİ SADECE ERİKLİ SAHİLİ DEĞİL

Yıllardan beri Saros Körfezi denildiğinde sadece Erikli Sahili’ne odaklanıldığını ve bu durumun son derece yanlış olduğunu da dile getiren Abdullah Kemik, konuşmasını şöyle tamamladı: Böyle olunca haliyle körfezdeki diğer sahil bölgeleri bir şekilde kenarda kalıyor. Saros Körfezi bir bütün olarak düşünülmeli. Sadece Erikli olarak düşünürsek sıkıntılar olacaktır. Erikli şu anda doyuma ulaştı. Sorunlar tavan yaptı. Bu nedenle, Sazlıdere ve Gökçetepe’nin de aynı duruma düşmemesi için mutlaka planlama yapılması lazım. Erikli’nin düştüğü konuma düştüğümüzde sıkıntılar bu sahillerimizde de olacaktır. Saros’u sadece Erikli’den ibaret düşünmek çok yanlış. Saros’u sadece Erikli olarak görürsek diğer bölgelere yatırım gelmeyeceğinden, ileride büyük sıkıntılar olacaktır. Ama turizm açısında Saros, sadece Erikli değildir. Artık kayıp cenneti ortaya çıkarmamız lazım. Gökçetepe, Sazlıdere gibi sahillerin de tanıtımının yapılması lazım.”