Saros Körfezi sahilleri, geçen pazar günüden itibaren dolmaya başladı.

Çoğu, tatilcilerden ve yazlık sahiplerinden oluşan vatandaşlar, 37°C sıcaklığı ve uzayan günleri fırsat bilerek, Sazlıdere’den Enez’e kadar Saros sahillerine adeta hücum etti.

Keşan’ın Mecidiye, Erikli, Danişment ve Yayla sahillerinde kalabalıklar gözlenirken; Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri de yeni yeni hareketlenmeye başladı.

Öte yandan Enez sahilleri de yavaş yavaş tatilcilerin akınına uğruyor. Geçen hafta içerisinde biten üniversite sınavları nedeniyle öğrencilerin tatilinin başlamasını fırsat bilen aileler, Enez Altınkum Plajı ile Karaincirli, Sultaniçe ve Gülçavuş sahillerine büyük ilgi gösterdi. Enez sahillerinde hafta sonu günü birlik tatilciler de yazın başlamasını fırsat bilip ilk tatillerini yaptı.

Saros Körfezi’nin en önemli tatil yerlerinden Erikli Sahili, 2013 yaz sezonunu bir hafta önceden açtı. Bu yıl Ramazan’ın 9 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak olması nedeniyle, esnaf, tezgahlarını bir hafta önceden açarak, sezona merhaba dedi. Bu yıl Ramazan’ın yaz tatilini ikiye bölecek olması yüzünden esnaf ve turizm işletmecileri, sıcak havaları fırsat bilip, sezona erken başladı.