Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, dün yaptığı açıklamada sezonun beklentilerin çok altında bir başlangıç yaptığını kaydederek, kamu kurumları tarafından turizm ile ilgili alınan kararlardan ne esnafın ne de turizm işletmecilerinin haberinin olduğunu söyledi.

DOLULUK %20, HER GÜN ZARAR YAZIYOR

 Bu yıl sezonun beklentilerin çok altında başladığını belirten İşçimen, “Şu anda Güney sahillerimizde 111 adet tesis kapandı. Çalışanların işlerine son verildi. Güney bizden daha kötü ama bizim de durumumuz pek de iç açıcı değil. Doluluk oranımız %20 seviyelerinde. Her gün zarar yazıyor. Bunun baş sebebi hava durumu ve Ramazan Ayı. Ramazan Ayı’ndan sonra çok hareketli olacak. Bu ayrı bir konu, tüm rezervasyonlar Ramazan sonuna kaymış durumda. Hafta sonları da iş oluyor ama her Cumartesi de yağmur var” diye konuştu.

ÖNÜMÜZDE 2,5 AY SEZON VAR

 Bu yıl turizm sezonunun önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda başlayıp 28 Eylül’e kadar devam edeceğini ifade eden Mustafa İşçimen, “Önümüzde 2,5 ay gibi bir sezon var. Bununla birlikte bölge ekonomisinde farklılık olacaktır. Şu anda iş yapamıyoruz ama hazırlıklarımız yapıyoruz” dedi.

YARDIM ETMESİ GEREKENLER ŞİKÂYET EDİYOR

“Özel sektör hazırlıklarına devam ediyor ancak kamu kurumlu bu yoğunluğu hazır mı veya hazırlığını yaptı mı?” sorusunu yanıtlayan İşçimen,  şunları söyledi: “Bu konuda Mart ayından beri bir şeyler söylüyorum. Konuyla ilgili olarak koordinasyon toplantıları yapıldı ama ne yapıldı? Alınan kararlardan ne esnafın ne de turizm işletmecilerinin haberi yok. Burada turizm adına bir şeyler yapmaya çalışanların önüne ket kurum çıkıyor. Daha çok yardımcı olacaklarına şikâyetler oluyor. Kamunun biraz daha destek olması lazım. Turizmi hareketlendiren, kaliteyi getiren işletmelerdir. İşletmeler ne kadar kaliteli hizmet verirse, kaliteli misafir gelme oranı o kadar yükselir. Bölgede marka olmuş tesisleri kurum yöneticileri şikâyet ederse olmaz. Bunlar hoş değil. İşletmecilerin şevki kırılmaya başladı.”