Uluslararası çevre eğitim vakfı tarafından koordine edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) eşgüdümünde yürütülen Mavi Bayrak Projesi'nde oluşturulan jürinin Nisan ayındaki değerlendirme toplantısında Erikli Sahili'ne Mavi Bayrak Ödülü verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi. Böylece Türkiye'de uluslararası düzeyde Mavi Bayrak Ödülü'ne hak kazanan iller arasında Edirne ilk defa yerini aldı.

Konu ile ilgili olarak Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi II. Başkanı Şükrü Akıllı yaptığı açıklamada "Gerekli standartları taşıyan, nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan, temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolü olan, uluslararası niteliği ile de turizm açısından ayrı bir önem taşıyan Mavi Bayrak Ödülü'nü almak için yönetim olarak talepte bulunduk. Ödüle layık görüldük. Uluslararası ödül listesinde Edirne'nin İl, Keşan'ın İlçe, Erikli'nin de Turizm Kıyı Kenti olarak yer almasından dolayı çok sevinçliyiz." dedi. Dünyada 44 ülkenin Mavi Bayrak Projesi’ni uyguladığını, bu ülkeler arasında İspanya ve Yunanistan'dan sonra 397 Mavi Bayrak Plajı'yla Türkiye'nin 3. sırada yer aldığını belirterek ülkemizde de Edirne'nin de yer aldığı 13 ilin ödüle layık görüldüğünü kaydeden Şükrü Akıllı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sevinci 4500 kooperatif üyemizle valiliğimizin ve bağlı kuruluşların katkıları, Keşan Belediyesi'nin yardım, destek ve çalışmaları ile hak ettik. Bu gurur yönetimimizin ve halkımızın gururudur.

Bulunduğumuz makamların hizmet makamı olduğunun farkındayız. Göreve geldiğimizden bu yana bunu hiç unutmadık. Amacımız gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmaktır. Sürdürülebilir bir anlayışla insan ve doğa ilişkisini kurmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir yıllık verilen Mavi Bayrak Ödülü'nü önümüzdeki yıllarda da almak için çalışacağız. İnanıyorum ki kurumlarımız ve halkımız bu sürece sahip çıkacaktır."

Mavi Bayrağın plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olduğunu belirten Akıllı, “Bu ödül deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincini oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını ve plajları kullananların ihtiyaçlarına cevap verecek donanım ve güvenliğe sahip olduğunu gösteriyor. Mavi Bayrak Ödülü alabilmek için 33 kritere uymak gerekiyor. Yani Mavi bayrak almak zor bir iştir. Mavi Bayrak aldıktan sonra da bu standartları korumak daha da zordur. Biz bu zoru başardık. Hep birlikte duyarlı olmamız gerekiyor" diyerek Haziran ayı ortalarında törenle ve kutlama programı ile Mavi Bayrağı ilk defa Erikli’ de göndere çekerek sezonu açacaklarını sözlerine ekledi.