Mecidiye Sahili’nde bulunan İbrice Limanı'na gelip dalış yapan Enes Berse ile Öykü Özmen, geçtiğimiz Cumartesi günü, denizin 10 metre altında temsili nikâh kıydı.

Deniz kanunlara göre 2 yıldızlı dalgıç eğitmeni Serdar Savaşal'ın kıydığı nikâhta amatör dalgıç olan çift, gelin ve damatlık kıyafetleriyle dalış yaptı.
İstanbul'daki özel bir inşaat firmasında çalışan 27 yaşındaki Enes Berse, bir süredir beraber olduğu avukat 25 yaşındaki Öykü Özmen ile evlenmeye karar verdi. Çift, nikâhları için ilginç bir tören planladı. Dalgıç arkadaşlarının yardımıyla limandaki Tünel Mevkii’ne gelen çift denizin 10 metre altında temsili olarak nikâh kıydı. Amatör dalgıç olduklarını ve nikâhlarının da çok sevdikleri sualtında kıyılmasını istediğini anlatan damat Enes Berse, “Birazdan arkadaşlarımızla birlikte nikâh törenimizi gerçekleştireceğiz suyun altında. Hayatımızı sevgilimle su altında birleştiriyoruz. Balıkların da şahit olmasını istedik. Su altı kanunlarına göre hocamız, bizi karı- koca ilan edecek.” dedi.  Öykü Özmen ise deniz ve su altını çok sevdikleri için böyle bir organizasyon planladıklarını kaydederek, gerçek resmi nikâhlarının önümüzdeki ay Nevşehir Göreme'de kıyılacağını söyledi.
SUALTINA NİKÂH MASASI KURULDU
Çift daha sonra gelin ve damatlık kıyafetleriyle limanda kendilerini bekleyen botla Tünel Mevkii’ne gitti. Dalgıçların su altında hazırladığı kırmızı örtülü masaya ulaşmak için gelinlik ve damatlıklarıyla birlikte suya atlayan Berse ve Özmen çifti arkadaşlarının yardımıyla 10 metre derinliğe inerek oksijen tüpü taktı. Suyun altında yaklaşık 15 dakika kadar kalan çiftin temsili nikâhını dalgıç eğitmeni Serdar Savaşal kıydı. Kırmızı örtülü masa etrafına gelen çifte daha önceden hazırladığı ve üzerinde “Öykü, Enes'i eş olarak kabul ediyor musun?” yazılı döviz gösterdi. Gelin Öykü Özmen ise yine üzerinde “Evet” yazılı döviz göstererek karşılık verdi. Damat Enes Berse de aynı soruyu elindeki “Evet” yazılı dövizi göstererek cevapladı. Temsili nikâhın ardından çift hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu anlara şahitlik eden dalgıç arkadaşları da çifti tebrik etti.