Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ile Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşen 13. Keşan Belediyesi Açık Satranç Turnuvası’nda ödül töreni bugün Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Turnuvaya Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Ürdün ve Litvanya olmak üzere 5 ülkeden 83 satranççı katıldı.

Turnuvaya; Tarhan Yapı, Saros Beton, Özel Keşan Hastanesi, Mutlu Yapı, Hacıköylü Yazıcılar Mobilya, Volkan Ticaret, Zümbüller Kereste Yapı Malzemeleri, Erikli Hotel, İşçimen Hotel, Lobby Caffe, Arıkan Turizm, Şapçı Prestige Hotel, İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. ve Saros Hotel de verdikleri katkılarla sponsor oldular.

Turnuva Direktörlüğünü Rafet Gülmez’in yaptığı turnuvanın başhakemliğini Fatma Yılmaz ve hakemliklerini de İlker Sarıtekin, Derya Özkan, Mehmet Vardar, Rıdvan Bilgin yaptılar. 

Toplam 21.050 TL para ödülü verilecek turnuvada; genel sıralamada ilk 13’e girenlere, en iyi 6 Türk sporcuya, en iyi 3 Türk kadın sporcuya, en iyi 16 yaş ve altı 8 Türk sporcuya, en iyi 12 yaş ve altı 8 Türk sporcuya para ödülü verilecek. Turnuvada ayrıca emektar sporcuya anı plaketi en küçük sporcuya da anı madalyası verilecek. En iyi 9 yaş ve altı 10 Türk sporcuya da satranç takımı hediye edilecek.

Turnuvanın ödül töreni 7 Ağustos 2015 Cuma günü 16.00’da gerçekleştirilecek.